Anwar El Ghazi

Oud-Ajacied: ‘Ik denk dat ik zeker van waarde kan zijn met mijn ervaring’

Anwar El Ghazi zou graag terugkeren bij Ajax. De buitenspeler, die in de winter van 2017 vertrok uit Amsterdam, zit momenteel zonder club. “Ik denk dat ik zeker van waarde kan zijn met mijn ervaring en mijn kwaliteiten. Zeker voor de fase waarin de club nu zit. Dus ja, wie weet? Ik zou het zelf zeker zien zitten”, zo zegt hij in gesprek met Ajax Showtime.

El Ghazi kwam vorig seizoen uit voor PSV en vertrok afgelopen zomer naar FSV Mainz. Hij speelde slechts drie duels voor de Bundesliga-club, waarna hij uiteindelijk werd ontslagen wegens pro-palestina uitlatingen op X. Daardoor is hij momenteel werkloos. Geruchten dat El Ghazi zichzelf deze winter bij Ajax heeft aangeboden kloppen niet.  “Ik heb aangegeven dat ik heel graag bij Ajax wil spelen. Het klopt helaas niet dat ik in januari heb gezegd dat ik gratis voor de club wil spelen, want ik kan niet eens spelen tot 1 juli (omdat hij al voor twee clubs uitkwam dit seizoen red.).”

Tegenover de fansite blikt hij ook vooruit op de wedstrijd tussen Ajax en zijn andere voormalig werkgever Aston Villa. Een ploeg die hij nog op de voet volgt. ‘Ze zijn echt een team. Dat mis ik nu bij Ajax een beetje. Aston Villa wil koste wat het kost voetballen. Ze hebben goede voetballers op het middenveld, hele gevaarlijke aanvallers en verdedigend hebben ze ook hun sterke spelers. Het is hun kracht, dat ze durven voetballen. Wat hun zwaktes zijn? Als ze zo aanvallend spelen, liggen er ook ruimtes voor de tegenstander in de counter. Als je door de druk heen kunt spelen, liggen er zeker mogelijkheden voor Ajax.”

El Ghazi vindt Aston Villa duidelijk de favoriet voor het tweeluik in de Conference League. “Ik denk voor Ajax helaas wel dat Aston Villa sterker is. In de competitie doen ze het supergoed en Ajax zit niet in een topfase. Ik volg Aston Villa nog steeds en wat ik zie, is dat elke tegenstander wel twee grote kansen krijgt om te scoren. Als Ajax die benut, kunnen ze zeker winnen. Maar als ze zo goed voetballen en zo aanvallend spelen, is dat ook een gevaar. Ze scoren bijna iedere wedstrijd wel. Het kan spannend worden, maar ik zet mijn geld toch op Aston Villa.”

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.