Pasveer na late nederlaag tegen Liverpool: “Jammer, maar ook leerzaam”

Remko Pasveer had het als Ajax-keeper nooit zo druk als in de verloren uitwedstrijd tegen Liverpool in de Champions League. “Jezelf een beetje onderscheiden is leuk”, zei de doelman voor de camera van RTL7. “Maar ik was hier liever met een resultaat vertrokken. Dit is toch zuur, natuurlijk baal ik.”

“Het is jammer, maar ook leerzaam denk ik. We zijn niet in ons spel gekomen. Zij hebben ons zo onder druk gezet”, aldus Pasveer. “We moeten leren om onder die druk uit te voetballen. We moeten dat sneller en beter doen. In de Eredivisie maken we dit niet mee.”

Liverpool had maar liefst 24 doelpogingen. Ajax had er slechts 3. “Ik kan niet zeggen dat we onverdiend verloren hebben”, zei Pasveer. “Maar dat maakt het niet minder pijnlijk. We gaven in mijn ogen ook te veel corners en vrije trappen weg. Die 2e treffer valt ook na een dood spelmoment. Natuurlijk probeer ik de defensie goed te organiseren. Maar dat viel niet mee met die sfeer hier op Anfield. Ik bleef maar schreeuwen. In de rust heb ik maar een paar Strepsils genomen”, aldus de routinier.

Forum: Ajax: Seizoen 2022/23 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:
RTL7

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.