Andre Onana keeper

Pasveer: “Onana was op het laatst vooral met zichzelf bezig”

Remko Pasveer keepte tot zijn blessure een prima seizoen. In twintig wedstrijden kreeg de 38-jarige doelman slechts vier tegendoelpunten te verwerken in de Eredivisie. Andre Onana verving daarna de ervaren sluitpost. In zijn eerste twee wedstrijden kreeg de Kameroener al evenveel tegengoals te verduren als Pasveer in al zijn wedstrijden.

Onana strandde uiteindelijk op tien tegendoelpunten in 6 wedstrijden voordat coach Erik ten Hag hem (en Ajax) uit zijn lijden verloste door hem te vervangen door Maarten Stekelenburg. Pasveer heeft wel een verklaring voor deze cijfers: “Andre trok na zijn schorsing zijn eigen plan, zei niet zoveel en daar hadden sommige jongens ook last van”, zegt Pasveer in gesprek met Helden Magazine.

“Als je niet alleen met jezelf bezig bent, maar ook met je achterhoede, dan komt die bal misschien niet in de buurt van het doel”, vindt de voormalige speler van FC Twente, PSV, Go Ahead Eagles, Heracles en Vitesse. “Andre heeft enorm veel talent, heeft een goede fase meegemaakt bij Ajax, maar was op het laatst vooral met zichzelf bezig”, vervolgt Pasveer.

“Ik kan alleen oordelen over wat ik heb gezien. En dan vind ik niet dat hij een echte topsporter is, maar misschien was dat voor de dopingzaak heel anders. Hij is in mijn ogen niet iemand die alles wil doen om beter te worden”, aldus de geboren Enschedeër over de transfervrij naar Inter Milaan vertrokken Onana.

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.