De Toekomst

Peereboom krijgt Jong Ajax onder zijn hoede

Frank Peereboom is de nieuwe hoofdtrainer van Jong Ajax. Hij schuift door vanuit Ajax Onder 18 waarmee een succesvol jaar beleefde. Daarmee is de opvolger van Dave Vos officieel bekend. Vos schuift op zijn beurt weer door naar het eerste elftal waar hij één van de assistenten is geworden van Francesco Farioli. De 45-jarige Peereboom wordt bij Jong Ajax geassisteerd door Yuri Rose en Urby Emanuelson.

De nieuwe hoofdtrainer van het tweede elftal is inmiddels al ruim tien jaar werkzaam bij Ajax waarin hij meerdere functies heeft bekleed. Zo trainde hij meerdere jeugdelftallen, was hij assistent-trainer bij Onder 19 en dus hoofdtrainer van Onder 18. Groot voordeel daarbij is dat hij dus vele jeugdspelers goed kent. Daarnaast analyseerde hij onder Erik ten Hag de tegenstanders van het eerste elftal. Oud-Ajacied Thomas Vermaelen was ook in beeld, maar de keuze is dus op Peereboom gevallen.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.