Perez kijkt vooruit op Ajax – PSV: “Dan is het in mijn ogen wel klaar voor Ajax”

Voormalig Ajacied en PSV-er Kenneth Perez kijkt uit naar aanstaande zondag. Dan staat Ajax – PSV op het programma. Een belangrijke wedstrijd in de race om het kampioenschap. Ajax staat nu al 10 punten achter en moet de wedstrijd eigenlijk winnen om nog enigszins in de strijd te blijven. Dat vindt Perez ook.

“Als PSV erin slaagt om te winnen in de ArenA, waardoor het gat dertien punten wordt, dan is het in mijn ogen wel klaar voor Ajax”, zegt Perez in gesprek met De Telegraaf. “Dat is echt te veel. Dan zou PSV er van de resterende negentien wedstrijden vijf moeten verliezen en Ajax ze allemaal moeten winnen. Dat zie ik dan allebei niet meer gebeuren. In dat geval zal AZ de enige overgebleven concurrent zijn voor PSV.”

Het kan 13 punten worden, maar het gat kan ook worden teruggebracht tot 7 punten. “Dan hoeft PSV maar twee misstapjes te maken en ze staan weer dicht bij elkaar”, aldus de voetbalanalyticus van FOX Sports. De Deen vindt wel dat de beleidsbepalers van de Amsterdamse club gefaald hebben. “Ajax is veel frivoler, maar ook veel minder stabiel. Hoe kwetsbaar ze zijn, blijkt wel uit de wedstrijd tegen FC Twente waarin ze tegen een degradatiekandidaat een 2-0 voorsprong nog uit handen geven. Als je kijkt naar de selecties en naar de financiële mogelijkheden dan vind ik het eigenlijk een hele prestatie dat het gat tien punten is. Zowel van PSV als – in negatieve zin – van Ajax”, aldus de 43-jarige ex-Ajacied.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:
De Telegraaf

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.