Amsterdam ArenA

Potter wijst baan als hoofdtrainer Ajax af

Ajax zal verder moeten zoeken naar een nieuwe hoofdcoach, aangezien Graham Potter heeft besloten de positie af te wijzen. De 48-jarige Engelsman was in serieuze onderhandelingen met de Amsterdamse club voor de rol van hoofdtrainer, maar SkySports meldt dat hij heeft besloten niet op het aanbod in te gaan.

Eerder was Potter al eens aangeboden aan Ajax en werd hij gezien als de voornaamste kandidaat om John van ’t Schip op te volgen na dit seizoen. Echter, na recente gesprekken tijdens het afgelopen weekend, heeft hij aan de clubleiding medegedeeld dat hij op dit moment niet de rol op zich zal nemen, waardoor Ajax zijn zoektocht naar een nieuwe trainer moet voortzetten.

De beslissing van Potter om het aanbod af te slaan, is waarschijnlijk beïnvloed door de bestuurlijke onrust binnen Ajax. Na in de zomer en recent nogmaals te zijn benaderd door Ajax, lijkt de huidige onzekerheid binnen het bestuur van de club hem te hebben doen twijfelen, vooral gezien zijn eerdere ervaringen met bestuurlijke instabiliteit bij Chelsea.

Potter verwierf bekendheid als coach bij Brighton & Hove Albion, wat hem een overstap naar Chelsea opleverde. Zijn tijd bij de Londense club was echter van korte duur; hij moest al na een half jaar vertrekken vanwege tegenvallende resultaten.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.