Ramaj redt zeer zwak Ajax tegen Eagles: 2-3 winst

Hoe Ajax uit de winterstop komt zou blijken in Deventer. Daar speelden de Amsterdammers tegen de plaatselijke Go Ahead Eagles. Sosa kreeg de voorkeur boven Martha op de linksbackpositie. Verder speelden de gewoonlijke elf. Om 14.30 werd er afgetrapt in de uitverkochte De Adelaarshorst.

De eerste dreiging was na acht minuten voor de thuisclub. Adekanye zette Sosa opzij, maar de aanvaller schoof de bal voorlangs. Ajax was weer eens gewaarschuwd. Brobbey kreeg een minuut daarna een kansje. Eagles bleef gevaarlijk maar kwamen niet tot echt grote kansen. Ajax ook niet, op een gevaarlijk afstandsschot na van Taylor na twintig minuten. Het niveau van Ajax was niet hoger dan voor de winterstop. Geen cohesie en te weinig kwaliteit. Toch kwam Ajax in de 27e minuut op voorsprong: Bergwijn trok voor en Brobbey tikte de 0-1 binnen. Zo simpel kan het gaan.

Brobbey ging vijf minuten later weg aan de linkerkant van het veld, maar de aanvaller werd weer eens onterecht teruggefloten. Scheidsrechters blijven de Ajacied benadelen vanwege zijn fysieke kracht. Even later redde Ramaj Ajax door een kopbal van ex-Ajacied Kuipers goed te keren. In de 36e minuut was het weer Kuipers die de bal voor het intikken had, maar hij mikte net naast de paal. Een minuut later faalde Edvardsen oog in oog met weer Ramaj en zo bleef Ajax nog even op voorsprong staan. Tot de 44e minuut. Het kon niet uitblijven. Na een reeks gemiste kansen schiet V. Edvardsen de verdiende gelijkmaker keihard tegen de touwen. Het team, vooral het middenveld, is te licht zonder persoonlijkheden. Toch gebeurde er nog een wonder. Berghuis bracht een vrije trap in de 16 en Tahirovic schoot hard binnen vier minuten in blessuretijd. Ajax ging de rust in met een voorsprong. Het had ook 4-2 voor GAE kunnen zijn.

Šutalo (geblesseerd?) bleef achter in de kleedkamer. Medić was zijn vervanger. Ajax kwam niet bepaald scherp uit de kleedkamer, maar toch wist Ajax gevaar te creëren via Taylor. De middenvelder schoot echter op de paal. Eagles werd weer gevaarlijk en via waardeloos verdedigen van Medic (gele kaart) kreeg Eagles een vrije trap op een gevaarlijke plek, maar de Deventenaren deden er gelukkig niets mee. Even later echter wel. Uit de vrije trap kopte Kramer de 2-2 binnen. Ajax is zo kwetsbaar op hoge ballen. Ach, eigenlijk met alles. Ze krijgen wel 2 of 3 goals tegen per wedstrijd. Waanzin. Even later een lange bal…en weer staat een speler van GAE vrij voor Ramaj die weer moest redden. Het werd slechter en slechter en Eagles kreeg meer kansen en kansen.

Toch was het Ajax dat op 2-3 kwam. Via een mooie aanval kwam de bal bij Rensch en die zorgde 17 minuten voor tijd voor de volledig onterechte voorsprong. Uiteraard kreeg Ajax na de derde voorsprong weer enorm veel kansen tegen. GAE-invaller Sow schoot in de 90e minuut op de lat. Scheidsrechter Van Boekel hield het nog spannend door een overtreding op Forbs niet te bestraffen waardoor Eagles kon counteren. Maar het wonder van Deventer kwam er dan toch: Ajax won, maar wat was het weer zwak op de grote uitblinker Ramaj na.

Aanvang:  14.30 uur – Scheidsrechter: Van Boekel

Scoreverloop:

0-1, Brobbey (27)

1-1, V. Edvardsen (44)

1-2, Tahirovic (45+4)

2-2, Kramer (58)

2-3, Rensch (73)

Go Ahead Eagles: De Lange; Deijl, Amofa (Baeten/80), Kramer, Kuipers; Linthorst (Breum/59), Willumsson, Rommens; Adekanye (Sow/80), V. Edvardsen, O. Edvardsen.

Wissels Go Ahead Eagles: Jansen, Mulder, Baeten, Blomme, Breum, Everink, James, Llansana, Nauber, Saathof, Sow, Stokkers.

Ajax: Ramaj; Rensch, Šutalo (Medić/46, geel), Hato, Sosa; Tahirović, Taylor (Gooijer/85), Hlynsson (geel) (Forbs/61); Berghuis, Brobbey (Akpom/77), Bergwijn.

Wissels Ajax: Rulli, Gorter, Akpom, Forbs, Kaplan, Medić, Fitz-Jim, Ávila, Brandes, Martha, Gooijer, Misehouy.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.