‘Recordafpakker’ Blind: “Zeker niet op zoek naar een andere uitdaging”

                                                                                                                        Daley Blind ligt nog tot 2023 onder contract bij Ajax. De 31-jarige Ajacied keerde in 2018 terug bij zijn club. Tussen 2014 en 2018 kwam de verdedigend ingestelde speler uit voor Manchester United. De international sluit niet uit dat hij in Amsterdam zal afsluiten.

“Als ik het zo naar mijn zin blijf houden, zie ik geen reden om ooit nog ergens anders heen te gaan. Ik sluit niet uit dat ik mijn carrière bij Ajax beëindig, nadat ik nog jaren heb gevoetbald. Want dat wil ik zeker. Ik voel me fit”, zegt Blind in gesprek met De Telegraaf. Garanties zijn er nooit in de voetbalwereld. “Of ik ooit nog naar het buitenland ga, hangt er vanaf welke club zich meldt en nog veel meer facetten. Voorlopig ben ik heel gelukkig bij Ajax en zeker niet op zoek naar een andere uitdaging, in het buitenland.”

“Ik blijf proberen mijn vader te overtreffen, want het pakken van prijzen blijft de uitdaging en is waarom je voetbalt”, aldus Blind. Zijn vader Danny won alle internationale prijzen met Ajax die er te winnen vielen. “Ik besef dat ik al heel veel mooie momenten heb meegemaakt, maar tijdens je loopbaan ben je niet echt met je prijzenkast bezig. Ik denk dat het erna pas komt. De ’strijd’ tussen mijn vader en mij zal nog wel even doorgaan.”

“Tussen aanhalingstekens, want het is natuurlijk geen echt gevecht. Ik denk dat hij vooral ontzettend trots is, zoals ik dat ook op hem ben. Het zijn mooie aanknopingspunten tijdens een etentje”, vervolgt Blind. Zelf won hij tot dusver met Ajax zes landstitels en tweemaal de KNVB Beker. “Op het moment dat ik bij Ajax begon, had ik niet verwacht dat ik ook zo veel in het voetbal zou kunnen bereiken. Maar ik ben mijn dromen gaan najagen en het maakt me trots en blij dat ik bepaalde records van mijn vader heb mogen afsnoepen.” Danny werd 5 keer kampioen met Ajax, Daley ondertussen al 6 keer. Ook speelde Daley meer interlands dan zijn vader (88 vs. 42).

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:
De Telegraaf

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.