RKC – Ajax na drama met Etienne Vaessen definitief gestaakt

Bron

Tot nu toe heeft Ajax vijf Eredivisieduels gespeeld: 1x winst, 2x gelijk en 2x verloren. De slechtste start van Ajax in de Eredivisie. De druk zit er dus op voor Ajax-trainer Maurice Steijn. Die had weer een nieuwe linksback (links centraal) opgesteld. Na Sosa en Salah-Eddine mocht nu Gastón Ávila het proberen in de achterhoede van Ajax. Om 21.00 werd er afgetrapt in en tegen (RKC) Waalwijk.

De eerste 22 a 23 minuten gebeurde er werkelijk niets. RKC Waalwijk kreeg wel een hele zooi corners, maar de Brabantse club werd daar ook niet gevaarlijk door. Forbs soleerde in 23e minuut prachtig langs enkele spelers en gaf een prima pass op Taylor, maar de middenvelder kreeg kortsluiting in zijn hoofd en had iets tussen een lob en een voorzet in petto. In de 30e minuut was het opnieuw Forbs die goed dribbelde en een mooi steekpasje gaf op Brobbey. De spits knalde prachtig raak en Ajax stond op 0-1!

Na de openingstreffer kreeg de centrumspits nog twee redelijke mogelijkheden. Maar Ajax zit in de hoek waar de klappen vallen dus uit het niets werd het zeven minuten na de 0-1 weer gelijk. De bal werd blind ingebracht en kwam toevallig voor de voeten van Michiel Kramer. De Haagse Feyenoord-fan tikte de 1-1 binnen. Toch kwam Ajax twee minuten voor rust weer op voorsprong. Linksback Meijers verspeelde de bal en vergreep zich weer eens aan Forbs. Penalty werd verzilverd door aanvoerder Bergwijn: 1-2. Dit was tevens de ruststand.

Ajax kon niet lang van de voorsprong genieten, want na een vrije trap van RKC kwam Gorter zwak uit en Oukili won het duel. Het stond weer 2-2 gelijk. Ajax geeft de doelpunten zo verschrikkelijk makkelijk weg. Zo win je echt nooit. Toch was het Berghuis die voor de 2-3 zorgde. Het was geen vloeiende aanval, de middenvelder kreeg de bal in het strafschopgebied en de international schoof de bal droog in de rechterhoek. Maar goed, 12 tegendoelpunten in de laatste 4 wedstrijden. Dus Ajax was er zeker nog niet. Twaalf minuten voor tijd stond het nog altijd 2-3, maar Bergwijn kwam verkeerd terecht en de aanvoerder moest naar de kant. Zijn vervanger was Van Axel Dongen.

Paar minuten voor tijd was het enorm schrikken. Brobbey ging voor de bal, maar met zijn knie raakte de spits het gezicht van RKC-keeper Etienne Vaessen. Het was heel serieus, want de RKC-ers waren totaal van de kaart. De doelman werd per brancard van het veld gedragen en de wedstrijd werd tijdelijk gestaakt. Minuten later werd de wedstrijd definitief gestaakt. Er zijn belangrijkere dingen dan voetbal. Veel sterkte, RKC en vooral Vaessen natuurlijk.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.