Edwin van der Sar

Samenwerkingsverband met Guangzhou levert Ajax miljoenen op

Ajax heeft een samenwerkingsverband afgesloten met een ploeg uit de Chinese Super League. De Amsterdammers gaan samenwerken met Guangzhou R&F FC, meldt Ajax.nl

De officiële website van Ajax meldt het volgende over het samenwerkingsverband: “Ajax en Guangzhou R&F FC hebben maandag een samenwerkingsovereenkomst van 5 jaar getekend. De Chinese topclub wil met de hulp van Ajax de beste jeugdopleiding van China ontwikkelen. Met de overeenkomst is een totaalbedrag gemoeid van € 10 miljoen. Beide clubs hebben de intentie uitgesproken om bij wederzijdse tevredenheid het contract met nog eens 5 jaar te verlengen.”

Algemeen directeur Edwin van der Sar heeft het volgende te melden over de samenwerking: “Het is goed voor Ajax dat wij dit partnership aangaan met Guangzhou R&F Football Club. We waren de afgelopen jaren al actief op de Aziatische markt, maar voornamelijk op commercieel gebied. Deze samenwerking draait vooral om voetbal. De jeugdopleiding is voor Ajax al decennia lang ontzettend belangrijk in alles wat wij doen. Dat we nu onze kennis kunnen delen in deze samenwerking met R&F is goed voor beide clubs.”

Het is de bedoeling dat Ajax uiteindelijk met meerdere clubs over de hele wereld een soortgelijke samenwerking aangaat.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.