Schreuder: “Kudus is wel een echte basisspeler voor Ajax”

Alfred Schreuder heeft na Ajax – SC Cambuur Leeuwarden (4-0) uitleg gegeven over de situatie van Mohammed Kudus. De middenvelder weigerde eerder deze week te trainen omdat hij wilde vertrekken naar het Engelse Everton.

Maar na afloop van de transferperiode kwam de Ghanees toch weer opdagen om te trainen. Tegen Cambuur mocht de Ajacied 45 minuten spelen. Hij voetbalde goed en zorgde voor de 4-0 eindstand. “Die jongen heeft een prima voorbereiding gedraaid”, vertelde Schreuder tegen ESPN. “Hij is wel een echte basisspeler voor Ajax, al staat hij natuurlijk niet altijd in de basis. Als je naar onze selectie kijkt is hij een geweldige speler. Je ziet vandaag ook wat hij in het elftal brengt.”

Bij de Nederlandse voetbalkampioen heerst er veel concurrentie. “Een groot voordeel voor de trainer is dat Ajax veel goede spelers heeft. Voor sommige spelers is het lastig dat ze dan minder spelen, maar ik vind dat iedereen zijn rol moet accepteren. We doen het immers met zijn allen. Aan het einde van de rit worden pas de prijzen verdeeld”, besluit de Ajax-trainer.

Forum: Ajax: Seizoen 2022/23 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.