Schreuder na ineenstorting: ‘Het was een wedstrijd met ups en downs’

Alfred Schreuder zag Ajax heersen tegen de hekkensluiter FC Volendam. Tot de laatste 15 minuten. Toen viel de 1-3 en de Amsterdammers mochten zich gelukkig prijzen dat het bij 2-3 bleef. De 3-3 werd afgekeurd en de Volendammers kregen daarnaast nog 2 tot 3 zeer grote mogelijkheden. Ajax won uiteindelijk met 2-4.

‘Het was een wedstrijd met ups en downs’, zegt Schreuder voor de camera van ESPN. ‘In de eerste helft waren we nog wat zoekende, maar gaandeweg de wedstrijd kwamen we er beter in. We hebben toen veel kansen gecreëerd, maar ook wel twee grote kansen tegen gekregen. Het eerste half uur van de tweede helft speelden we heel goed en hebben we echt veel kansen gehad. Na de 1-3 lijkt het alsof we veel minder vertrouwen hebben. Dat zie je ook terug en dan krijgen ze nog twee grote kansen om te scoren.’

Na de 1-3 was volgens de coach het vertrouwen weg bij de Ajacieden. ‘Ik denk dat het ook te maken heeft met wat er afgelopen dinsdag (1-6 nederlaag tegen Napoli, red.) gebeurd is. Dat gaat niet zo makkelijk met een paar gesprekken weg, was het maar zo’, zegt de trainer.

Ajax kwam met dezelfde spelers als tegen Napoli op het Volendamse veld. Sommigen stonden op een andere positie. ‘Ik ben wel tevreden over hoe het is uitgevoerd. In de opbouw hebben we bij vlagen prima positiespel gespeeld. Je loopt altijd tegen counters aan bij Ajax, dat zal altijd blijven gebeuren. Het stond in die fase niet goed, daar kijken we altijd naar en bespreken we met de spelers’, besluit de Barnevelder.

Forum: Ajax: Seizoen 2022/23 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.