Schreuder zelfkritisch na moeizame zege op Fortuna: “Ik leer hier ook van”

Ajax-trainer Alfred Schreuder steekt de hand in eigen boezem na de moeizame 2-3 overwinning op Fortuna Sittard. De eerste helft was slecht van de Amsterdammers en de coach moest daarom wisselen en het een en het ander omzetten.

In de eerste helft verscheen Ajax met Schuurs als centrumverdediger, Daley Blind op het middenveld en Dusan Tadic in de spits. In de rust greep Schreuder in: Tadic ging achter de spits spelen, Blind terug naar de verdediging en Davy Klaassen (voor Berghuis) en Brian Brobbey (voor Schuurs) kwamen het veld in. “Dat kenmerkt ook weer dat je een grote club bent en veel wisselmogelijkheden hebt”, zegt Schreuder voor de camera van ESPN. “De wedstrijd vroeg om een dubbele wissel, met meer power naar voren. Je wil daarnaast een signaal geven dat je niet tevreden bent”, zegt de 49-jarige oefenmeester.

Schreuder toonde zich hierbij ook zelfkritisch. “Ik leer hier ook van, een trainer moet ook in de spiegel kijken. Dat heb ik tegen de jongens gezegd: ik dacht dat we het zo konden doen als in de eerste helft. Dat bleek alleen niet zo goed te gaan. Dan moet je ingrijpen en wisselen. Dat ik lef moest tonen? Daar ben je trainer voor. Als je dat niet doet, is het ook niet goed”, zo besluit Schreuder na de leerzame wedstrijd.

Forum: Ajax: Seizoen 2022/23 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.