Slap Ajax komt weer niet tot winst tegen Go Ahead Eagles

Ajax begon om 12.15 aan de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Vorig seizoen ging deze wedstrijd nog verloren, dus van onderschatting mocht geen sprake zijn. Het team van John Heitinga begon aan de wedstrijd in Deventer zonder Calvin Bassey en Owen Wijndal. De Nigeriaan werd in het centrum vervangen door Edson Alvarez. Als linksback maakte Youri Baas zijn basisdebuut.

In de vierde minuut kreeg Ajax de eerste kans na een combinatie van Tadic en Klaassen in het vijandelijke strafschopgebied. Die laatste schoot naast. Een minuut later kreeg Alvarez weer eens een gele kaart. Daarna waren de Eagles beter en ze kregen meerdere kansen, maar onder andere keeper Rulli stond een tegentreffer in de weg.

Ook Ajax liet zich niet onbetuigd want Brobbey kreeg ook een grote kans. Rond het half uur werd een goal van Kudus afgekeurd wegens randje buitenspel. Vlak daarna kreeg Eagles weer een kans na knoeiwerk van rechtsback Sanchez. De wedstrijd van Ajax-kant kabbelde maar voort. Saai en geen creativiteit en dus werd de rust gehaald met een 0-0 stand. Overigens werd de goal van Kudus volledig onterecht afgekeurd, want de KNVB kon in Zeist geen lijntjes trekken om te zien of het wel of geen buitenspel was. Een blinde kon nog zien dat dat niet het geval was.

De tweede helft was eigenlijk copy/paste van de eerste helft. Geen beleving, maar wel irritatie in het team van Ajax. Na 68 minuten kwam ‘de beste linkerkant van Europa’ binnen het veld: Wijndal en Bergwijn. Baas en Brobbey moesten het veld ruimen. Met nog ruim twintig minuten begon de tijd te dringen voor de aftredende landskampioen. Kansjes hier, kansjes daar, maar Ajax heeft gewoon niet genoeg talent en creativiteit. Conceição en even later Lucca kwamen er nog in, maar het hielp niet. En het bleef dus 0-0 en de Champions League-deelname komt dus steeds meer en meer in gevaar.

Aanvang: 12.15 uur – Scheidsrechter: V. der Eijk

Scoreverloop: –

Go Ahead Eagles: De Lange; Deijl, Amofa (geel), Nauber, Oppegard (Fontán/80); Idzes, Rommens, Adekanye (Kuipers/90), Willumsson; Stokkers (Edvardsen/68) , Lidberg.

Wissels Go Ahead Eagles: Fontan, Kuipers, Fernandes, Sow, Serra, Linthorst, Blomme, Llansana, Mulder, Edvarsen, Matiello, Plogmann.

Ajax: Rulli; Sanchez (Lucca/87), Timber, Álvarez (geel), Baas (Wijndal/69); Taylor, Klaassen, Berghuis (Conceição/80); Kudus, Tadic; Brobbey (Bergwijn/69).

Wissels Ajax: Stekelenburg; Pasveer; Bassey, Hato, Wijndal, Grillitsch, Fitz-Jim, Regeer, Conçeicao, Lucca.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.