Sontje Hansen vertrok wegens aankopen eerste elftal

Sontje Hansen gold jaren lang als één van de meest talentvolle spelers uit de jeugdopleiding van Ajax, maar tot een doorbraak in het eerste elftal kwam het nooit. Nu speelt hij voor NEC waar hij weer helemaal opleeft. “Ik moest zeker wennen, maar ik had niet verwacht dat alles zo goed zou gaan. Ik had verwacht dat ik mijn moeder zou missen met het eten. Het gaat nu de goede kant op.”

De snelle buitenspeler zag voor zichzelf geen perspectief bij Ajax wegens de vele aankopen de laatste jaren. “Ik denk dat ik nog iets eerder weg had moeten gaan. Ik had moeten inzien dat er veel meer spelers werden gekocht de laatste jaren. Als speler van Jong Ajax is het heel lastig om iemand eruit te spelen die voor het eerste is gekocht. Je hebt misschien twee of drie concurrenten voor je op jouw positie.”

Hij noemt ook aankoop Francisco Conceicao die inmiddels weer op huurbasis voor Porto speelt. “Met hem gebeurt hetzelfde. Dat vind ik echt een topspeler. Als hij al zo lang moet wachten, hoelang moet ik dan wachten? Dat was een reden voor mij om weg te gaan.” Hij hoopt dat het beleid gaat veranderen. “Het hoeft niet meteen top te gaan met een elftal, maar laat een elftal groeien. Je kan niet ieder jaar spelers laten vallen en zes nieuwe spelers halen. Dan moet je ze continu op elkaar ingespeeld laten raken.”

Bron:
Voetbalzone

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.