Steijn laat hulpeloos Ajax er slecht uitzien: 3-1 verlies tegen FC Twente

Bij Ajax loopt het op alle fronten, zowel op en naast het veld, nog niet soepel. Trainer Steijn hoopt op een ommekeer in de uitwedstrijd tegen FC Twente. Die gaf hij gestalte door met twee debutanten te beginnen: de Noorse verdedigende middenvelder Sivert Mannsverk en de Kroatische linksback Borna Sosa kregen een basisplek toebedeeld tegen de Twentse ploeg. Er werd onder leiding van Makkelie om 14.30 uur afgetrapt.

Ajax begon al dramatisch, want na amper twee minuten kreeg Ugalde vrije doortocht naar keeper Gorter. Die laatste redde. Ajax reageerde een minuut later: Brobbey werd weggestuurd en alleen voor keeper Unnerstall was Brobbey niet subtiel genoeg en een hoekschop was het resultaat. In de zevende minuut stond Ajax wel achter. Sutalo gleed uit, Gorter redde slap op een schotje van Vlap en in de rebound was de keeper weer zwak en rondde Rots wel af: 1-0 achter.

Vier minuten was het al 2-0! Weer was het Gorter die de bal niet goed verwerkte na een schot, de goalie probeerde nog te corrigeren en verliet zijn goal maar hij was te laat bij de bal die werd voorgetrokken op Steijn. De zoon van de Ajax-trainer schoof de bal in het verlaten doel. Een absolute rampstart. Bergwijn kreeg na een overtreding uit frustratie nog een gele kaart. Ajax bleef de onderliggende partij en Ajax ontsnapte aan de 3-0 toen weer Steijn van dichtbij op de lat knalde.

Toch kwam Ajax dichterbij. Berghuis stuurde Sosa weg en met een goede voorzet wist hij Brobbey te vinden die simpel en droog afrondde: 2-1. Tot de rust was het spelbeeld hetzelfde: Twente is een ingespeeld team, Ajax los zand met een zwakke coach die het ook niet meer weet. Ruststand 2-1.

In de tweede helft kwamen Taylor en Gaaei in het veld voor Mannsverk en de weer falende Rensch. En weer in de beginfase was het Ugalde die door het centrum alleen op Gorter afkwam…ongelooflijk dat dit meerdere keren in de wedstrijd kan gebeuren. Brobbey kreeg even later, net als in de eerste helft, een grote kans maar de spits kreeg zijn voet niet goed tegen de bal. Er was in de tweede helft wel iets meer van een evenwicht tussen beide ploegen, maar Ajax speelde uiteraard nog steeds zwak en als los zand.

In de 75e minuut kwamen Forbs en Van den Boomen nog in het veld. Die laatste mocht direct een vrije trap nemen en hij schoot over. Ajax leek sterker te worden, maar na geknoei van Van den Boomen mocht invaller en Ajax-huurling Ünüvar doorgaan en de middenvelder maakte geen fout: 3-1. Einstand. Crisis.

Aanvang: 14.30 uur – Scheidsrechter: Makkelie

Scoreverloop:

1-0, Rots (7)

2-0, Steijn (11)

2-1, Brobbey (36)

3-1, Ünüvar (79)

FC Twente: Unnerstall; Regeer, Hilgers (Van Hoorenbeeck/83), Pröpper, Sampsted; Sadilek (geel), Kjolo (Eiting/72); D. Rots, Steijn (Van Bergen/62), Vlap (Ünüvar/72); Ugalde (Van Wolfswinkel/62).

Wissels FC Twente: Tyton, El Maach, Besselink, Eiting, Mesbahi, M. Rots, Taha, Ünüvar, Van Bergen, Van Hoorenbeeck, Van Wolfswinkel.

Ajax: Gorter; Rensch (Gaaei/46), Šutalo, Hato (geel), Sosa; Tahirović (Van den Boomen/75), Akpom (Mikautadze/64), Mannsverk (Taylor/46); Berghuis (Forbs/75), Brobbey, Bergwijn.

Wissels Ajax: Ramaj, Pasveer, Gaaei, Taylor, Forbs, Salah-Eddine, Medić, Mikautadze, Van den Boomen, Ávila, Hlynsson, Misehouy.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.