Steijn wilde Isco, Kluivert, De Vrij, Dest en meer

Maurice Steijn heeft bij Sven Mislintat afgelopen zomer vele spelers voorgedragen om Ajax opnieuw op te bouwen, maar dat bleek aan dovemans oren gericht. “Het Ajax van 2019 van Marc Overmars en Erik ten Hag, met een Nederlands gezicht, was onze blauwdruk”, zo vertelt Steijn in gesprek met De Telegraaf. “We droegen ex-Ajacieden aan, zoals Noa Lang, Nicolas Tagliafico, Justin Kluivert en Sergiño Dest. En we kwamen met Stefan de Vrij als Nederlandse international, die Jorrel Hato bij de hand kon nemen.”

Hij gaat verder: “Voor Jerdy Schouten zagen we eenzelfde rol bij Kenneth Taylor en Silvano Vos, zoals Lasse Schöne indertijd Frenkie de Jong wegwijs maakte. Vangelis Pavlidis brachten we in als spits naast Brian Brobbey. De vele Ajax-talenten, die het geraamte moesten vormen voor het nieuwe Ajax, hadden ervaring naast zich nodig. Daarom was ik enthousiast over de bij ons gratis aangeboden Isco. Zonder dat hij het hard uitsprak: Mislintat bleef weg bij voormalig Ajacieden en Nederlanders. Voor die spelers had hij altijd argumenten klaar om ze niet te halen.”

Het plan van Steijn en zijn staf viel dus in duigen. “Ik dacht eerst dat Mislintat wel wist wat hij deed en met goede alternatieven zou komen. Maar zijn aankopen tilden Ajax niet naar een hoger niveau, kwamen uit tweede divisies van Frankrijk, Duitsland en Engeland en de topaankopen lieten op zich wachten. Wij als staf hadden volgens hem geen verstand van het samenstellen van een selectie en hoefden ons daar niet mee te bemoeien. ’Ik ben verantwoordelijk voor de selectie, jullie voor het elftal.’ Voor het eerst dacht ik: hier ben ik niet op mijn plaats.”

Lees hier het hele artikel.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.