Tadic trotse Ajax-jubilaris: “Dan komen er natuurlijk emoties”

Dusan Tadic was vandaag weer betrokken bij meerdere Ajax-goals. De Ajax-aanvoerder was goed voor twee doelpunten en 1 assist in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam (4-0 winst). De 34-jarige Serviër behaalde een record en dat wilde de fans vieren met de populaire Ajacied.

‘Als je supporters je daarheen roepen en je zo toezingen, dan komen er natuurlijk emoties’, zei Tadic op de persconferentie. ‘Zeker omdat dit altijd mijn droomclub is geweest. Dat blijft mooi en speciaal. We hebben veel mooie dingen beleefd samen. Daar moeten er nog meer van komen. We zijn nooit tevreden. We moeten door blijven gaan’, aldus de aanvoerder.

‘Thuis hadden we lang niet echt goed gespeeld. Ook tegen RKC begonnen we slordig. Dat is niet wat we willen. We moeten onze fans thuis altijd goed voetbal geven en goede energie om ze gelukkig te maken. Ik hoop dat we dat de rest van het seizoen en nog vele jaren doen’, aldus Tadic.

Tadic behaalde vandaag een jubileum. Hij haalde de 100 doelpunten voor Ajax. ‘Ik wist het, dat ik op 99 goals stond. Ze wilden hier iets met me opnemen voor mijn honderdste goal, maar ik zei meteen: Nee dat kan echt niet, want ik heb er nog geen 100! Dat brengt ongeluk in Servië. Als ik hem heb gemaakt, doen we iets.’, lachte Tadic.

De routinier speelt nu als centrumspits. Een andere positie dan wat hij als linksbuiten gewend was. ‘We hebben met Steven Bergwijn en Mohammed Kudus twee spelers op de flank die veel naar binnen komen en dan iemand nodig hebben om mee te combineren. Ik denk dat ik heel goed op die plek kan spelen, ik heb een wat vrije rol. ‘Ik ben wat ouder, maar ik denk dat ik nog steeds veel kan lopen. Het gaat erom waar ik het belangrijkste kan zijn voor het team, ik denk dat dit het beste is’, besluit de clublegende.

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.