Tadic: “We spelen niet goed en hebben weinig zelfvertrouwen”

Dusan Tadic ziet bij Ajax weinig zelfvertrouwen. De Servische aanvoerder is opgelucht na de late zege op NEC van zaterdag (0-1). Zeker omdat de Ajacied in de eerste helft weer een penalty miste. De derde misser van de laatste zes strafschoppen.

“Die penalty moet ik maken, dan wordt het makkelijker voor ons om te voetballen, maar hij was niet goed ingeschoten”, zegt de linksbuiten tegen ESPN. “Ik wil altijd verantwoordelijk zijn. Of ik de penalty moet afstaan? Dat is geen probleem. We moeten een doelpunt maken en Ajax moet winnen.”

Toch wist Ajax met drie punten te vertrekken, omdat invaller Brobbey twee minuten voor tijd toesloeg. De Ajacieden lijken niet meer ‘fris’ te zijn. “Fris is niet het juiste woord. Het is iets mentaals. We spelen niet goed en hebben weinig zelfvertrouwen. Het belangrijkste is dat we winnen, maar we moeten beter spelen. Het is mentaal lastig als je wordt uitgeschakeld in de Champions League en de bekerfinale verliest. De Champions League is altijd heel speciaal voor ons. We moeten gewoon kampioen worden.”

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.