[Team Of The 2000’s] De opstelling is bekend!

Ajaxinside’s Team Of The 2000’s is bekend! De afgelopen weken lieten wij jullie via Twitter & Instagram stemmen op vier spelers per positie van spelers van de laatste twintig jaar. Daaruit is een prachtig elftal ontstaan. Een team dat volgens jullie moet worden geleid door Frank de Boer. De kampioenenmaker van Ajax ging nek-aan-nek met Erik ten Hag, maar won uiteindelijk met 39% van de stemmen tegenover 32% van Ten Hag en 26% voor Peter Bosz.

Op doel staat André Onana. De huidig doelman van de Amsterdammers werd ruimschoots gekozen met maar liefst 72% van de stemmen. Hij liet onder meer Maarten Stekelenburg achter zich. Opvallend was het minimale verschil op de rechtsback positie. Hatem Trabelsi en Gregory van der Wiel kregen beiden 41% van de stemmen en bij het natellen kreeg Trabelsi slechts 2 stemmen meer. Rechts centraal viel de keuze ruimschoots op Matthijs de Ligt  (70%) en naast hem staat Jan Vertonghen die met 39% van de stemmen Christian Chivu (34%) voor bleef. Nico Tagaliafico kreeg met 55% de voorkeur boven Maxwell (41%).

In de middenlinie maakten wij onderscheid tussen een controlerende, dynamische en aanvallende middenvelder. Met 71% van de stemmen was de keuze voor Frenkie de Jong als controlerende middenvelder duidelijk. Ook Donny van de Beek werd ruimschoots verkozen als dynamische middenvelder (60%) en liet bijvoorbeeld Davy Klaassen achter zich. De grootste strijd was die voor de positie van spelmaker waar het tussen Wesley Sneijder en Hakim Ziyech ging. Sneijder kreeg 36% van de stemmen, 4% meer dan Ziyech. Christian Eriksen kreeg ook nog 20% toebedeeld.

Tot slot de voorhoede van het elftal. Hierin was vooraf de keuze lastig, gezien vele spelers vaak op meerdere posities hebben gespeeld. Luis Suárez (65%) bleef als rechtsbuiten onder meer Andy van der Meijde en Brian Laudrup ruim voor. Als spits kreeg Zlatan Ibrahimovic (54%) de voorkeur boven Klaas Jan Huntelaar (31%) en David Neres werd met 69% van de stemmen duidelijk verkozen tot de linksbuiten van Team Of The 2000’s. Dit is het Ajaxinside’s Team Of The 2000’s! Bedankt voor het stemmen!

Opstelling Tot2000
Ajaxinside’s Team Of The 2000’s | Bedankt voor het stemmen!
Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.