Ten Hag: “Ik zie er zeker iets van terug in Antony”

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft woensdagavond genoten van zijn speler Antony. De Ajacied maakte gisteren weer een ‘Robben-goal’. De coach heeft alle lof voor de ontwikkeling van de aanvaller die zelfs uitgroeide tot Braziliaans international.

“Ik vind het moeilijk om spelers met elkaar te vergelijken omdat ze allemaal hun eigen identiteit hebben, maar natuurlijk heeft hij er wat van weg”, zegt Ten Hag voor de camera van ESPN. “Ik heb Robben heel lang mogen aanschouwen in München (waar Ten Hag trainer was van beloftenelftal, red.) en altijd geweldig van hem genoten. Ik zie er zeker iets van terug in Antony, maar zoals ik al zei: iedereen heeft zijn eigen identiteit. Het is een heerlijke speler met een heerlijke dribbel en veel snelheid, die hij ook zonder bal gebruikt. Dat is zeker een stap die hij gezet heeft. Het is goed dat hij is gaan scoren vanuit de hoeken.”

Ajax speelde tegen Fortuna Sittard de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2021. Ten Hag ging in op wat er goed en fout gingen bij de Ajacieden. “Uiteindelijk overheerst een goed gevoel. We zitten in een goede positie omdat we alles kunnen winnen, maar we weten ook dat we moeten verbeteren. Zeker in thuiswedstrijden hebben we te veel punten verspeeld, dat moet gewoon beter. Qua uitwedstrijden en Champions League moeten we op dezelfde voet verder gaan”, zegt Ten Hag.

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

 

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.