Ten Hag na 2-2 tegen Benfica: “We hebben het laten glippen”

Erik ten Hag was na Benfica – Ajax (2-2) gematigd tevreden. De oefenmeester vond het gelijkspel op zich een goed resultaat, maar er had voor de Amsterdammers meer ingezeten. Kansen werden niet afgemaakt en de laatste tegengoal was onnodig

Ten Hag had na afloop van de wedstrijd dan ook tegenstrijdige gevoelens. “Laten we wel zijn: 2-2 is ook resultaat, een goed resultaat”, zegt Ten Hag voor de camera van RTL 7. “Maar het is onnodig, we hebben het laten glippen. In een counter krijg je de goal tegen, dan vind ik een gelijkspel onnodig.”

“Op de momenten dat wij speelden ontstonden er ruimtes en spelen we via goed voetbal een aantal kansen bij elkaar.” Die werden niet benut en Ajax speelde zowel verdedigend als aanvallend onrustig. “Wij hadden evengoed nog vier of vijf goals meer moeten maken”, doelt de coach op een schot van Edson Álvarez op de paal, een gemiste kans alleen voor de keeper van Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch die op het moment suprême de bal van zijn voet liet springen.

Op 15 maart staat de return Ajax – Benfica op het programma.

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.