Van den Boomen wil zich revancheren: ‘Dit jaar was van mijzelf gewoon slecht’

Branco van den Boomen kwam afgelopen zomer transfervrij over van Toulouse naar Ajax, maar ook hij kon zijn ploeg niet behoeden van de malaise waarin het team terecht kwam. “Het is lastig geweest, maar dat geldt voor iedereen bij de club, denk ik. Heel rommelig, weinig vastigheden, als speler, als team en als hele organisatie”, vertelt hij in een uitgebreid interview in VI. “Ik heb twee topseizoenen gehad, nu heb ik ook persoonlijk een minder jaar, dat kan een keer gebeuren. Dan gaat het erom: hoe ga je ermee om?”

Van den Boomen vindt dat hij te weinig in zijn kracht kon spelen. “Ik denk dat ik een speler ben die veel diepgang om zich heen nodig heeft. Dan kan ik mijn passing, mijn grootste kwaliteit, het best gebruiken. Dat vind ik dit seizoen onze grootste zwakte: dat we te weinig diepte hebben, waardoor we de linies van de tegenstander niet uit elkaar trekken en achter de laatste lijn niet gevaarlijk zijn. Het is wel zonde. Je hebt met Steven Berghuis en Steven Bergwijn zúlke goede voetballers, zij hebben ook diepte nodig van teamgenoten. Maar zij staan ook op posities waar je zelf diepte kunt brengen. We missen gewoon een mix daarin.”

Komend seizoen wil hij zich revancheren. “Zo ben ik altijd wel: ik wil iets rechtzetten. Dit jaar was van mij zelf ook gewoon slecht, van de club ook. Daar hoeven we niet over te liegen, het was gewoon heel teleurstellend. We moeten allemaal in de spiegel kijken: Heb je er dit jaar alles uit gehaald? Ik vind dat ik dat ook niet gedaan heb, dus daar baal ik van. Dat is leerzaam, volgend jaar moet het beter.”

Lees het volledige interview hier.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.