John van 't Schip

Van ’t Schip krijgt rol in technisch hart Ajax

Bij Ajax is men druk bezig om alles voetballend aan de praat te krijgen en daarvoor worden oude bekenden van stal gehaald met kennis en knowhow. Na Louis van Gaal, Michael van Praag en Leo van Wijk wordt nu John van ’t Schip vastgelegd. De voormalig buitenspeler van de Amsterdammers gaat een rol bekleden in het nieuwe technisch hart van Ajax waarin hij zijn technische kennis en ervaring zal delen met de club.

Hij zou samen met Klaas Jan Huntelaar en Maurice Steijn het Ajax-dna moeten bewaken waardoor er in de toekomst bijvoorbeeld geen vracht aan Ajax-onwaardige spelers kan worden binnen gehaald. Van ’t Schip zal voornamelijk adviserend ondersteunend worden op technisch vlak zoals de scouting en transfers, het eerste elftal en de jeugdopleiding. Zo meldt De Telegraaf. Hij was eerder al speler in het eerste team, hoofdtrainer van Jong Ajax en assistent bij het eerste elftal onder Marco van Basten.

De Amsterdammers zouden ook met Rafael van der Vaart hebben gesproken, maar hij kan wegens privéomstandigheden momenteel geen vaste rol vervullen bij Ajax.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.