John van 't Schip

Van ’t Schip moet Ajax uit het slop trekken

John van ’t Schip is de beoogde opvolger van Maurice Steijn. Hij moet het seizoen gaan afmaken als interim-trainer van de Amsterdammers. De voormalig buitenspeler van de Amsterdammers zou eigenlijk toetreden tot het nieuwe technisch hart van Ajax als cultuurbewaker, maar wordt nu dus als een serieuze kandidaat gezien om Ajax uit het slop te trekken. Hedwiges Maduro neemt nu tijdelijk de honneurs waar, maar heeft nog niet de papieren om Ajax voor langere tijd op zich te nemen.

Van ’t Schip was eerder al werkzaam als assistent-trainer bij Jong Ajax en het eerste elftal onder Marco van Basten. Zelf stond hij ook aan het roer als hoofdcoach van onder meer FC Twente, Melbourne Heart, PEC Zwolle en de nationale ploeg van Griekenland. In de tussentijd dat Van ’t Schip het seizoen afmaakt in Amsterdam, kan de nieuwe clubleiding onder leiding van Alex Kroes op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer die Steijn definitief gaat opvolgen. Mocht Van ’t Schip sterk presteren met Ajax, dan zou ook hij na dit seizoen aan kunnen blijven.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.