Vertrek Conceição geeft Ajax budget voor nieuwe spelers

Francisco Conceição is definitief vastgelegd door FC Porto. De kleine buitenspeler werd dit seizoen verhuurd aan de club uit de hoofdstad van Portugal en die hadden een optie tot koop bedongen. Die optie is nu ook gelicht. Dat houdt in dat Conceição voor tien miljoen euro definitief de overstap maakt naar FC Porto. De aanvaller maakt in Portugal een sterke indruk. Hij maakte zeven goals, gaf evenveel assists en maakte zijn debuut in het nationale elftal.

Dankzij de verkoop van Conceição zijn Kelvin de Lang en Marijn Beuker alvast in bezit van een eerste transfersom die deels kan worden aangewend voor het versterken van het elftal voor komend seizoen. Het is algemeen bekend dat Ajax na een tweetal matige seizoenen op de centen moet letten en dat verkopen nodig zijn om nieuwe aankopen te doen. Porto had ook een verplichte koopoptie op Jorge Sánchez bij het spelen van een minimum aantal wedstrijden, maar de rechtsback is nu uit de selectie gezet om dat aantal niet te behalen. Hij keert dus deze zomer terug in Amsterdam.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.