Peter Bosz

Vijf mogelijke Ajax-trainers voor volgend seizoen

Ajax wil seizoen 2022/23 het liefst heel snel vergeten. De Amsterdammers hebben niet alleen op bestuurlijk niveau te maken gehad met teleurstellingen, maar ook qua resultaten liet de ploeg steken vallen. Het ontslag van Alfred Schreuder betekende een mooi instapmoment voor John Heitinga. De vijver met oefenmeesters is groot en daarom een lijstje met vijf mogelijke Ajax-trainers voor volgend seizoen!

John Heitinga

John Heitinga was de opvolger van de ontslagen Alfred Schreuder en kreeg de zware taak om het zinkende schip, want dat waren de Amsterdammers op dat moment, weer uit het water te slepen. Als voormalig Ajacied heeft hij een bijzonder gevoel bij de club en veel krediet bij de achterban. De club bood hem de kans om Jong Ajax te trainen en daardoor heeft hij ervaring op kunnen doen als hoofdverantwoordelijke van een team. Onder zijn aanvoering bereikte Ajax de bekerfinale, maar deze werd nipt verloren na strafschoppen. Hij is weliswaar geen nieuwe trainer meer, maar heeft al wel kunnen werken met de spelersgroep en kent de filosofie van de club uit de hoofdstad als geen ander.

Peter Bosz

Peter Bosz zou een geschikte kandidaat kunnen zijn voor de positie van Ajax-trainer om verschillende redenen. Ten eerste heeft hij een succesvol verleden bij Ajax als hoofdtrainer in het seizoen 2016/2017, waarin hij het met de Amsterdammers tot de UEFA Europa League-finale wist te schoppen. Daarnaast heeft hij ervaring op topniveau, zoals bij Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen. Ajax heeft in de afgelopen jaren gigantische sprongen gemaakt en is daardoor een gevreesde club in Europa. Ten derde staat Bosz bekend om zijn filosofie van aanvallend en attractief voetbal, wat goed past bij de denkwijze van de club. In oktober 2022 werd hij ontslagen bij het Franse Olympique Lyon en sindsdien is hij beschikbaar voor nieuwe werkgevers.

Frank de Boer

Ook Frank de Boer is niet onbekend met de functie als hoofdtrainer van Ajax. Van 2010 tot 2016 stond hij als hoofdverantwoordelijke langs de lijn tijdens de wedstrijden van de Amsterdammers. Onder zijn leiding won Ajax vier landstitels op rij. Inmiddels is de ex-international van Oranje ook bekend met de wetten van Europese topclubs, want na zijn vertrek uit de Nederlandse hoofdstad stond De Boer aan het roer bij Internazionale, Crystal Palace en Atlanta United. Hij zit zonder club en het is het onduidelijk waar zijn ambities liggen en welke doelen de Nederlander voor zichzelf gesteld heeft. De speelwijze en filosofie is voor De Boer geen wiskunde, want ook hij is opgegroeid met deze manier van voetballen.

Pep Guardiola

De meest opvallende naam in dit rijtje is Pep Guardiola. De Spaanse oefenmeester heeft in zijn loopbaan als trainer al een hoop prijzen gepakt met zijn verschillende werkgevers en krijgt het voor elkaar om teams tot grote hoogte te laten stijgen. Met clubs als FC Barcelona, Bayern München en Manchester City in zijn portfolio is hij met recht een gigant te noemen. Zijn stijl van voetbal is gebaseerd op Ajax-icoon Johan Cruijff, iets wat vanzelfsprekend ook met Ajax klikt.

Het ontwikkelen en het bieden van kansen aan jeugdspelers staat hoog in het vaandel bij de Spanjaard en in Amsterdam is geen gebrek aan kwaliteit. Hij is dé man om opnieuw een nieuwe lichting met talenten uit eigen kweek door te laten stoten naar buitenlandse topcompetities. Guardiola sprak zich ooit uit over de club uit de Nederlandse hoofdstad en noemde het ‘zeer inspirerend’…

Julian Nagelsmann

Julian Nagelsmann is één van de beste trainers uit het gilde van Duitsland. De coach begon op het hoogste niveau in seizoen 2012/13 als assistent-trainer van TSG Hoffenheim. In 2016 volgde hij Huub Stevens op als hoofdverantwoordelijke van de club uit de Bundesliga. Onder zijn leiding ontsnapte de club van degradatie en na een aantal succesvolle jaren, waarin de coach onder andere het clubrecord verbrak, verkaste Nagelsmann naar RB Leipzig. Ook daar werden wederom historische zeges, waaronder het behalen van de kwartfinale in de UEFA Champions League. Hij is de jongste trainer die een tweeluik in de knock-outfase van het miljardenbal wist te winnen én de halve finale bereikte. In 2021 werd hij aangesteld bij Der Rekordmeister, Bayern München. De verschillen in de Eredivisie zijn inmiddels ook groot en daardoor wordt Ajax vaak vergeleken met zijn vorige werkgever, want Nagelsmann werd in seizoen 2022/23 ontslagen door tegenvallende resultaten.

Zet in op nieuwe Ajax-coach

In de wereld van wedkantoren kan er bij voetbalwedstrijden ingezet worden op einduitslagen, doelpuntenmakers, gescoorde goals en nog veel meer. Zo zijn er ook wedkantoren die de transfermarkt én trainerscarrousel uitlichten en daarbij klanten de kans bieden om te wedden wie bijvoorbeeld de nieuwe trainer wordt van Ajax of de volgende bestemming van Jurriën Timber. In Engeland is deze markt stukken groter, maar in Nederland focust men zich vooral op het gokken op een uitslag, winnaar of verliezer, doelpuntenmaker, maar ook op het aantal minimale goals.

Zelf ook een gokje wagen en ouder dan 18 jaar? De website www.voetbalgokken.nl helpt je bij jouw zoektocht naar een betrouwbare aanbieder voor Nederland voor soortgelijke weddenschappen. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.