Volgende deceptie: Ajax verliest bekerfinale na strafschoppen

Ajax stond voor de tweede keer achter elkaar tegen PSV in de bekerfinale. De finale van vorig jaar werd ongelukkig met 1-2 verloren. De Amsterdammers zijn niet in goede doen. De vorig week verloor de aftredend landskampioen met 3-0 van…PSV. De derde nederlaag tegen de club uit de lichtstad (2x in de competitie en 1x voor de JC Schaal). Hopelijk niet de vierde nederlaag…

Ajax begon de bekerfinale zonder Rensch (op de bank), Kudus (op de tribune) en de geschorste Taylor. Die werd verrassend vervangen door de spits Brobbey, Verder keerde Alvarez weer terug van zijn schorsing. Om 18.00 werd er afgetrapt onder toeziend oog van scheidsrechter Higler. Uiteraard waren er enkele minuten vertraging vanwege het afsteken van vuurwerk en de daarop volgende rookontwikkeling.

De eerste twintig minuten waren er amper hoogtepunten te noteren. Bakayoko had een schotje voor PSV, Klaassen werd lichtjes geduwd in het strafschopgebied maar kreeg terecht geen pingel. Dat was het wel, verder niets te noteren. PSV kreeg even later kansjes, maar de voorzet van Teze werd eigenlijk kansloos hoog over en naast geschoten. De eerder genoemde Bakayoko kreeg weer een schotkans, maar weer schoot de aanvaller zwak in. Soms waren er wat opstootjes op het veld. Zo ook nadat Sanchez Simons tackelde. Het kwam de Mexicaan op een gele kaart te staan.

In de 34e minuut was er de grootste kans te noteren. Klaassen verspeelde knullig de bal voor zijn strafschopgebied, maar Rulli wist te redden. Ook de andere Mexicaan Alvarez kreeg geel na een lichte overtreding op weer Simons. Branthwaite kreeg een kopkans, maar de PSV-verdediger mikte naast. Diezelfde PSV-er had daarna direct weer een hoofdrol in positieve zin…voor Ajax. Bergwijn kwam op en schoot op goal, maar Branthwaite raakte de bal zodat PSV-keeper Drommel kansloos was: 1-0. Dat was tevens de ruststand. De eerste 45 minuten waren een povere pot met veel opstootjes.

Rensch kwam er in voor Sanchez. Wel verstandig aangezien de rechtsback al een gele kaart had. PSV voerde geen wissel door. Ramalho dacht de 1-1 te scoren na een corner, maar de Braziliaan stond duidelijk buitenspel. Twee minuten later (55e minuut) kreeg Brobbey een niet te missen kans, maar de aanvaller schoot op de paal. PSV ging aanvallender spelen en bracht El Ghazi en Hazard. Rensch kreeg vlak daarna geel na weer een overtreding op….Simons. In de 67e minuut was het diezelfde Hazard die de 1-1 op het bord zette na een voorzet van Simons.

Heitinga wisselde daarop Grillitsch voor Bassey. Waarom? Niemand weet het. Even later kwamen ook Conceiçao en Wijndal voor Berghuis en Hato (75e minuut). Simons kreeg een grote kans na uitglijden van Alvarez, maar Rulli redde weer goed. Even later kreeg Ramalho eindelijk geel na weer een overtreding op de geagiteerde Brobbey. Simons kreeg zelf ook nog een gele kaart. Gescoord werd er niet meer en dus verlengen.

In de eerste helft viel er niet veel te noteren. Simons, de gevaarlijkste man van PSV, werd na zeven minuten gewisseld vanwege een lichte blessure. Tweede helft was een slijtageslag. Klaassen en Bergwijn gingen eruit en de talenten Godts en Vos kwamen erin. Maar er veranderde niets meer. Penalty’s: die verloor Ajax, helaas.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Foto van Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.