Waardeloos Ajax komt goed weg met 2-2 gelijkspel tegen Bodø/Glimt

Ajax ging het deze avond tegen FK Bodø/Glimt proberen met Akpom in de basis. De spits kreeg de voorkeur boven Forbs. Rensch was terug en stond in de basis als linksback. Dit ging ten koste van Sosa. De Johan Cruijff Arena was, ondanks dat het ‘maar’ een duel voor de Conference League betrof, regulier uitverkocht.

In de eerste minuten was het aftasten. Er waren geen kansen te noteren tot de 14e minuut toen Akpom, via de handen van de keeper, op de lat schoot. Ajax was al eerder gewaarschuwd. Er lagen soms grote openingen in de verdediging en 3 minuten later, in de 17e minuut stond het 0-1. De bezoekers speelden makkelijk onder de druk van Ajax uit, linksbuiten Hauge bracht vervolgens Grønbæk in stelling. De middenvelder liet Ramaj kansloos in de korte hoek.

Bodø/Glimt is een team, Ajax is los zand met spelers die en/of niet goed genoeg zijn en/of niet op hun beste positie spelen. Dan wordt het moeilijk en dat werd het helaas ook. Het spelbeeld veranderde niet. Er waren geen automatismen, geen cohesie tussen de linies, geen drive. Niets. Coach Van ’t Schip is een prachtvent, maar Ajax moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe trainer. En spelers natuurlijk. Een middenveld met Taylor en Hlynsson kan echt niet. De rust werd gehaald en het elftal werd terecht uitgefloten vanwege deze zouteloze voorstelling.

Na de thee kwam, de tegen Heerenveen nadrukkelijk falende, Sosa in het veld. Rensch bleef achter in de kleedkamer. De ruimtes voor Bodø/Glimt bleven groot. Ajax zette druk, maar kennelijk doen niet alle spelers mee. Ook verdedigen sommige spelers niet mee en dat doet er eentje al een tijdje (Taylor). Akpom stond machteloos als linksbuiten en hij werd afgelost door Forbs. De Portugees stond amper in het veld of het stond 0-2. Gooijer ging kinderlijk in de fout, verspeelde de bal en weer Grønbæk scoorde. Het arme publiek begon te morren. De waardeloze Taylor werd 20 minuten voor tijd uit zijn lijden verlost. Een cynisch applausje en gefluit was zijn deel. Van den Boomen kwam in het veld. Brobbey miste nog een kopkans 8 minuten voor tijd, maar wat maakt het uit…Bodø/Glimt verprutste vrijwel daarna een open kans op 0-3.

Ajax kreeg nog een penalty nadat Brobbey werd vastgepakt. Tevens werd Bjortuft met rood het veld uitgestuurd. Van den Boomen benutte de penalty. Het werd zelfs 7 minuten in blessuretijd nog 2-2 via Berghuis. Maar laten we ons geen zand in de ogen strooien, het was waardeloos. Een nieuw dieptepunt dit seizoen en niet de laatste. Hoe Ajax van 2019 naar dit in 2024 heeft kunnen geraken is krankzinnig. Ajax moet eens harde maatregelen nemen en spelers als Taylor hard terechtwijzen.

Aanvang:  21.00 uur – Scheidsrechter: Nobre

Scoreverloop:

0-1, Grønbæk (17)

0-2, Grønbæk (63)

1-2, Van den Boomen (90+1, p.)

2-2, Berghuis (90+7)

Ajax: Ramaj; Gooijer (geel) (Gaaei/90+2), Šutalo, Hato, Rensch (Sosa/46); Henderson (geel), Taylor (Van den Boomen/71); Berghuis, Akpom (Forbs/63), Hlynsson (Rijkhoff/90+2); Brobbey.

Wissels Ajax: Rulli, Gorter, Gaaei, Forbs, Kaplan, Medić, Rijkhoff, Van den Boomen, Sosa, Fitz-Jim, Tahirović, Martha.

FK Bodø/Glimt: Haug; Wembangomo, Moe (geel), Gundersen (Bjortuft/74) (rood), Bjørkan; Fet (Saltnes/25), Berg, Grønbæk (Kapskarmo/81); Sørli (Gulliksen/46), Evjen, Hauge.

Wissels FK Bodø/Glimt: Brøndbo, Sjong, Lode, Bjørtuft, Amundsen, Sørensen, Bassi, Saltnes, Gulliksen, Kapskarmo, Zugelj.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.