Zeer zwak Ajax ziet play-offs dichterbij komen na gelijkspel tegen Fortuna

Ajax moest het om 14.30 in de Johan Cruijff Arena doen zonder Brian Brobbey. De Ajax-spits kreeg tegen Fortuna Sittard rust. De Ajacied zat wel op de bank. De Amsterdammers moesten het nog altijd doen zonder Bergwijn en Berghuis. Rensch was geschorst. Zijn plek in de verdediging werd ingenomen door Sutalo.

Na een gevaarlijk moment in het strafschopgebied (via ex-Ajacied Sierhuis) van Ajax sloeg de ploeg van Van ’t Schip hard terug. In de achtste minuut veroverde Mannsverk de bal en hij zette Taylor aan het werk. De middenvelder stoomde probleemloos op naar de rand van het zestienmetergebied en hij schoot zowaar goed in: 1-0! Drie minuten later kreeg Akpom een enorme kans op de tweede Ajax-goal, maar de spits richtte niet goed. Tot de helft van de eerste helft gebeurde er eigenlijk niet meer veel. In de 37e minuut kreeg Taylor de kans op zijn tweede goal. Hij werd door Henderson alleen voor de goalie gezet, maar nu miste Taylor. 1-0 was de ruststand en deze tot dan saaie pot. De winst was zeker nog niet binnen.

En dat bleek ook wel want na vier minuten was het alweer gelijk. Het ongewijzigde Ajax begon veel te slap aan de tweede helft en het team knoeide erop los. Sutalo greep te slap in en speelde zwak terug en Ajax kreeg de bal niet weg, Fortuna was gewoon feller, veroverde de bal en Duarte verrast Ramaj in de korte hoek: 1-1.

In de 62e minuut wisselde Van ’t Schip drie keer: Mannsverk, Sosa en Hlynsson mochten gaan rusten. Van den Boomen, Forbs en Brobbey mochten het proberen. Veel leverde het niet op want vier minuten later kwam Fortuna op voorsprong. Na weer slap uitverdedigen was het Akpom die de bal knullig verspeelde vlabij het strafschopgebied, een schot werd geblokt en Kaj Sierhuis kon uiteindelijk binnentikken: 1-2. Gooijer even later knoeide er ook weer op los, verspeelde de bal op een gevaarlijk plek maar Ramaj kon deze keer redden.

Brobbey kreeg nog een goede kopkans na een goede voorzet van Van den Boomen, maar het spel leek allang nergens meer op. Toch kwam Ajax op 2-2. Twee minuten voor tijd schoot Sutalo van dichtbij op het Fortuna-doel, uiteindelijk was het Brobbey die de bal over de lijn knalde. Het bleef gelijk. Als Ajax dezelfde mentaliteit had als afgelopen donderdag dan was het een ander verhaal geweest. AZ loopt uit naar zes punten in de strijd om de vierde plek. Play-offs worden steeds waarschijnlijker.

Aanvang:  14.30 uur – Scheidsrechter: Van de Graaf

Scoreverloop:

1-0, Taylor (8)

1-1, Duarte (49)

1-2, Sierhuis (66)

2-2, Brobbey (88)

Ajax: Ramaj; Gooijer (Gaaei/80), Šutalo, Kaplan (geel), Hato, Sosa (Forbs/62); Henderson, Mannsverk (Van den Boomen/62), Taylor; Hlynsson (Brobbey/62), Akpom.

Wissels Ajax: Rulli, Pasveer, Gaaei, Brobbey, Forbs, Medić, Rijkhoff, van den Boomen, Fitz-Jim, Tahirović, Martha.

Fortuna Sittard: Verrips; Pinto, Guth, Siovas, Dijks; Özyakup (Voet/76), Duarte; Lonwijk (Da Cruz/76), Oratmangoen (Rosier/ 67), Córdoba (Griffith/86), Sierhuis (Peterson/86).

Wissels Fortuna Sittard: Koopmans, Voet, Fofana, Peterson, Halilović, Griffith, Hendriks, Da Cruz, Markelo, Braaf, Rosier.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.