Ziyech: “Ooit hoop ik bij Ajax terug te keren, ja”

Hakim Ziyech wil ooit terugkeren bij Ajax, zegt de 28-jarige middenvelder van Chelsea zelf in een vraaggesprek met Ziggo Sport. De ex-Ajacied heeft warme gevoelens voor zijn vorige club.

“Ooit hoop ik bij Ajax terug te keren, ja”, zegt Ziyech. “Ik zou het graag willen.” Van een onmiddellijke terugkeer van Ziyech is uiteraard nog geen sprake, want de Marokkaans international heeft het zeker de laatste weken prima naar zijn zin in Londen.

Maar de Amsterdamse tijd zit in het hart van Ziyech. “Ik heb daar een fantastische tijd gehad en het is een plek waar ik me thuis heb gevoeld. De toekomst zal uitwijzen of het gaat gebeuren, maar als het aan mij ligt wel. Verder is het aan Ajax of ze me bellen en of ze dat doen is niet aan mij, maar ik hoop het ooit wel.”

Ziyech behaalde met Ajax de landstitel, beker en Johan Cruijff Schaal. Ook Europees was er succes met een Europa League-finale in 2017 en een halve finale in de Champions League in 2019. In 2020 vertrok de creatieve speler. Vanwege de coronacrisis is er van een afscheid nog niets gekomen. “Dat is natuurlijk jammer, maar het was de situatie zoals die er toen was. Ik heb het rustig een plekje gegeven.”

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.