Zwak Ajax kan derde plek wel vergeten na nederlaag tegen Heerenveen

Ajax trad vandaag om 14.30 aan tegen Heerenveen. In Friesland moesten de Amsterdammers het stellen zonder de geblesseerde aanvoerder Bergwijn en back Rensch. Daardoor mochten Forbs en Sosa hun opwachting maken in de Ajax-basis. Omdat gisteren AZ Alkmaar punten verspeelde kon de recordkampioen naar de vierde plaats op de ranglijst klimmen.

Op twee kansen voor beide ploegen na was er de eerste tien minuten niet veel te beleven. Tot de elfde minuut toen Van Amersfoort knalhard de 1-0 binnen kopte. Tien minuten later schoot Haye via een vrije trap op de lat, die kreeg Heerenveen na een overtreding van Hato die een fout van Sosa moest corrigeren. Een minuut later schoot Hlynsson namens Ajax op het houtwerk. Zeven minuten voor het einde van de eerste helft was het 2-0. Weer Van Amersfoort kwam aan de rechterkant op en Sahraoui wist na een keer missen de bal keihard langs de kansloze Ramaj te schieten. Ajax was geen schim van de ploeg van een week geleden tegen PSV. Los zand. En een aantal spelers heeft gewoonweg het niveau niet. Vooral Taylor is het symbool van dit zwakke Ajax. Verschuilt zich en komt eenvoudigweg niveau tekort.

In de tweede helft kwam Akpom in het veld voor de zwakke Forbs. Ajax begon desastreus. Sutalo, een van de veel zwak spelende Ajacieden, verspeelde de bal, Sahraoui zette voor en weer Van Amersfoort maakte in twee instanties af: 3-0. Wat een afgang. Toch werd het vijf minuten later 3-1. Bochniewicz wilde een Ajax-voorzet eruithalen maar de Poolse verdediger werkte de bal in eigen doel. Ajax gaf nog niet op want elf minute voor tijd werd het via invaller Akpom 3-2.In blessuretijd werd het nog bijna 3-3, maar de scheids en VAR konden niet zien of de bal wel echt over de lijn was geweest…typisch. Ajax kreeg dus nog wel kansjes, maar de spelers en coach zijn gewoon te matig. Meer dan een vierde plek zit er voor Ajax niet meer in. Het verschil met de derde plek is negen punten.

Aanvang:  20.00 uur – Scheidsrechter: Makkelie

Scoreverloop:

1-0, van Amersfoort (11)

2-0, Sahraoui (38)

3-0, Van Amersfoort (46)

3-1, Bochniewicz (51, eigen goal)

3-2, Akpom (79)

sc Heerenveen: Van der Hart; Braude (geel) (Ali/85), van Beek (geel), Bochniewicz, Köhlert (geel); Haye, Olsson; Walemark (Nunnely/55), Brouwers, Sahraoui (Tjoe-A-On/89); van Amersfoort (Van Ottele/85).

Wissels sc Heerenveen: Noppert, Bekkema, Ali, Nunumete, Tjoe-A-On, van Ottele, Van Ee, Webster, Tahiri, Loizou, Nunnely, Karlsbakk.

Opstelling Ajax: Ramaj; Gooijer, Šutalo, Hato, Sosa; Henderson, Taylor, Hlynsson; Berghuis, Brobbey, Forbs (Akpom/46).

Wissels Ajax: Rulli, Pasveer, Gaaei, Akpom, Kaplan, Medić, Fitz-Jim, Tahirović, Martha, Banel.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.