Zwak Ajax wint van Emmen, maar verliest Alvarez in aanloop naar topper

Op weg naar de waarschijnlijk beslissende wedstrijd voor de tweede plek (PSV – Ajax volgende week) was het zaak om vandaag van FC Emmen te winnen. PSV won eerder vandaag met 2-3 van FC Volendam, dus Ajax kon alleen met het doelsaldo uitlopen. Dat deed het team van coach John Heitinga weer met Florian Grillitsch in de basis. De 17-jarige Jorrel Hato maakte zijn basisdebuut op de linksbackpositie.

Om 20.00 werd er afgetrapt in de Johan Cruijff Arena. In de derde minuut kreeg FC Emmen de eerste kans en een behoorlijke grote ook. Maar ex-Ajacied Zivkovic miste oog in oog met Rulli. Of beter gezegd: de Argentijnse keeper redde goed. Even later kreeg Emmen ook de eerste corner. Geen goed begin dus voor de Amsterdammers. Timber kreeg in de 12e minuut de eerste grote kans voor Ajax, maar Van der Hart (ook ex-Ajax) had een mooie reflex in petto. Ajax kwam daarna wat beter in de wedstrijd en schoot meer op het Emmen-doel.

Het aandringen werd beloond in de 22e minuut. Berghuis trapte een corner in het strafschopgebied en de bal bleef hangen bij Alvarez. Via de Mexicaan kwam de bal terecht bij zijn landgenoot Sanchez en die schoof droog binnen: 1-0. Maar in de tien minuten daarna gebeurde er bijna niets. Behalve dan dat Alvarez geel kreeg en hij is er volgende week in de belangrijke wedstrijd tegen PSV niet bij vanwege een schorsing. Makkelijk gegeven door Nagtegaal, weer zo’n scheidsproduct van de KNVB. Even later was het toch 2-0. Sanchez, weer hij, ging goed door, gaf voor en Bergwijn tikte binnen. De drie punten leken binnen te zijn. Veel gebeurde er niet meer voor rust.

Brobbey liep wel warm, maar Heitinga bracht nog geen wissels in het veld. De tweede helft begon dus met twee ongewijzigde teams. Zonder goed te spelen ging Ajax door en dat resulteerde in grote kansen voor Bergwijn en Taylor. Maar vlak daarna was het toch Emmen dat scoorde in de 58e minuut. Antonisse kopte goed in, Sanchez was te laat en het stond 2-1. Daarna greep Heitinga in en de trainer bracht toch Brobbey. Bergwijn was het slachtoffer van de wissel. Brobbey kreeg daarna een goede kans, maar zijn schot miste het doel.

Het spel werd er in het laatste kwart niet beter op.  Heitinga wisselde maar weer eens en deze keer bracht hij Baas en Conceicao in de ploeg (71e minuut). Hato en Taylor moesten het veld ruimen. Brobbey schoot weer eens op doel, maar Van der Hart redde weer. Emmen drong aan en wilde de 2-2 forceren en kreeg een corner, maar deze werd afgeslagen en Ajax counterde. Conceicao ging goed door en zag Tadic vrij staan. De Serviër rondde koelbloedig af: 3-1. Daarmee was het gedaan. Een slechte pot en Ajax zal Alvarez enorm missen in Eindhoven. Maar tien gele kaarten in een seizoen is teveel, maar wel een record want nog nooit verzamelde een Ajacied zoveel prenten in 1 seizoen.

Aanvang: 20.00 uur – Scheidsrechter: Nagtegaal

Scoreverloop:

1-0, Sanchez (22)

2-0, Bergwijn (36)

2-1, Antonisse (58)

3-1, Tadic (80)

Ajax: Rulli; Sánchez (Regeer/89), Timber, Álvarez (geel), Hato (Baas/71); Grillitsch, Klaassen (Vos/89), Taylor (geel) (Conceicao/71); Berghuis, Tadic, Bergwijn (Brobbey/61).

Wissels Ajax: Stekelenburg, Pasveer, Bassey, Wijndal, Baas, Regeer, Fitz-Jim, Godts, Vos, Lucca, Conceição, Brobbey.

FC Emmen: Van der Hart; Te Wierik, Araujo (geel), Dirksen, Burnet (Bouchouari/68); Romeny, Veendorp (Assehnoun/85), Diemers, El Messaoudi (Bernadou/85); Antonisse (Darfalou/76), Zivkovic (Vlak/85).

Wissels FC Emmen: Assehnoun, Bernadou, Bouchouari, Darfalou, Heylen, Luzayadio, Oelschlägel, Toufiqui, Vlak, Vos, Van Dorp.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.