Abdelhak Nouri

Ajax en familie Nouri treffen schikking voor bijna acht miljoen euro

8 juli 2017 was een zwarte dag voor Ajax en Abdelhak Nouri. Tijdens een oefenwedstrijd in Oostenrijk werd de talentvolle Ajacied getroffen door een hartstilstand. Daardoor is bij Nouri ernstige en blijvende hersenschade opgetreden. De directe medische zorg op het voetbalveld voor Nouri was ondermaats en Ajax heeft als werkgever aansprakelijkheid voor de gevolgen daarvan erkend.

De familie Nouri en Ajax hebben nu overeenstemming bereikt over de door de club te betalen schadevergoeding, meldt Ajax.nl. Daardoor hoeft de zaak niet voor de Arbitragecommissie van de KNVB te komen. De bereikte overeenstemming ten aanzien van deze schadeposten betreft een netto-vergoeding van € 7.850.000,-.

Ajax vergoedt sinds de zomer van 2017 onder andere de kosten voor de verpleging en verzorging van Abdelhak Nouri en zal dit voor de rest van zijn leven blijven doen. Edwin van der Sar algemeen directeur AFC Ajax: “Het is goed dat er overeenstemming is bereikt, waardoor we dit af kunnen sluiten. We realiseren ons allemaal dat daarmee het leed voor Abdelhak en zijn naasten niet voorbij is. Het blijft een enorm verdrietige situatie, zo voelen wij dat hier bij Ajax ook.”

Mohammed Nouri, vader van Abdelhak: “Aankomende zomer is het vijf jaar geleden dat Abdelhak door het noodlot is getroffen. De afgelopen jaren hebben in het teken gestaan van zijn verzorging. Dat heeft ons naast alle moeilijke momenten ook heel veel kostbaars opgeleverd. Vooral het besef dat Abdelhak voor veel mensen een verpersoonlijking is van saamhorigheid en verbroedering. Dat is een enorm troostende gedachte.”

Meer op: Ajax.nl.

Forum: Ajax: Seizoen 2021/22 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.