Ajax en Van ’t Schip miserabel: monsternederlaag tegen Feyenoord

Behalve twee punten kostte de blunder van Ramaj tegen Eagles ook zijn basisplaats tegen Feyenoord. Niet vanwege zijn fout, maar omdat de doelman geblesseerd raakte bij deze actie. Rulli was zijn vervanger. De tien andere spelers stonden ook donderdag j.l. in het veld. Dus Ajax startte weer zonder een centrumspits. De drie centrumspitsen (Brobbey, Akpom en Rijkhoff) zaten wel met zijn allen op de bank in De Kuip.

Feyenoord begon furieus en Rulli moest direct handelend optreden na een hard schot in de korte hoek. De eerste vijf minuten was het eenrichtingsverkeer richting het doel van de Amsterdammers. Feyenoord kon het tempo niet echt volhouden en Ajax kreeg wat meer de bal zonder dat dit tot kansen kwam. Toch bleef het zwakke Ajax uiteraard de onderliggende partij, maar na een half uur stond de brilstand nog op het bord.

Giménez kreeg vlak daarna de grootste kans: de Feyenoord-spits kon alleen op Rulli afgaan, maar gelukkig voor Ajax won de laatste het directe duel. Zucht…Rensch en Kaplan deden het weer rustig aan in het centrum en die laatste verspeelde de bal aan Minteh die Paixão  wegstuurde. De spits verschalkte deze keer wel Rulli: 1-0. Twee minuten later was het Hato die balverlies leed en weer profiteerde Feyenoord en schoot uitblinker Minteh de 2-0 binnen. Twee dezelfde fouten van verdedigers die te traag denken maar het kon uiteraard ook te maken hebben met de zogenaamde tactiek van Van ’t Schip. Ajax solliciteerde naar een monsternederlaag. Twee minuten in blessuretijd kwam er nog een derde tegengoal bij via Hancko. Dit is het zwakste Ajax van de laatste 60 jaren en dat kwam vandaag weer eens tot uiting: nul schoten op doel. Nul.

Van ’t Schip greep in door Gaaei en Hlynsson in de kleedkamer achter te laten. Van den Boomen en Akpom mochten het proberen. Het hielp niet want in de 54e minuut was het 4-0 door Minteh. Het was ontluisterend. Invaller Van den Boomen dacht net als oa Rensch, Hato en Kaplan rustig te kunnen uitverdedigen, bal kwijt, goal Timber: 5-0. Paixão zorgde voor de 6-0. Ik houd de minuten niet meer bij…dit Ajax is dat niet waard. Oh, jah, invaller Rijkhoff mocht zeven minuten voor tijd nog alleen op Wellenreuther af, maar de junior miste.

Het was afschuwelijk. Zoveelste dieptepunt van de laatste twee seizoenen. Ajax moet door. De RvC moet plaats maken.

Aanvang:  14.30 uur – Scheidsrechter: Makkelie

Scoreverloop:

1-0, Paixão (34)

2-0, Minteh (35)

3-0, Hancko (45+2)

4-0, Minteh (54)

5-0, Timber (62)

6-0, Paixão (67)

Feyenoord: Wellenreuther; Nieuwkoop (López/64), Beelen, Geertruida, Hancko; Wieffer, Timber, Stengs (Lingr/77); Minteh (Jahanbakhsh/76), Gimenez (Ueda/ 77); Paixão (Ivanusec/84).

Wissels Feyenoord: Lamprou, Van Sas, Lopez, Lingr, Ivanušec, Zerrouki, Milambo, Sauer, Read, Van den Belt, Jahanbakhsh, Ueda.

Ajax: Rulli; Gaaei (Akpom/46), Rensch, Kaplan (geel), Hato, Taylor; Tahirović (geel), Mannsverk; Hlynsson (v.d.Boomen/46), Bergwijn (Rijkhoff/77), Godts (Vos/64).

Wissels Ajax: Pasveer, Setford, Brobbey, Akpom, Forbs, Medić, Rijkhoff, Van den Boomen, Vos, Fitz-Jim, Šutalo, Gooijer.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.