Blunder Ramaj doet mooie goal Gaaei teniet: Ajax – GA Eagles 1-1

Na het zoveelste dieptepunt (de zaak Kroes) werd er ook nog daadwerkelijk gevoetbald. Alhoewel het woord ‘gevoetbald’ niet erg van toepassing is op het huidige Ajax en slechtste team van de laatste 60 jaar. In de Johan Cruijff Arena stond vanavond (21.00 uur) Ajax – Go Ahead Eagles op het programma.

De subtopper tussen respectievelijk de nummer 5 en nummer 7 van de Eredivisie. Uiteraard moest Ajax ook deze avond weer spelers missen vanwege blessures. De nieuwste aanwinst van de ziekenboeg was deze keer Akpom, de spits die vorige week tegen PEC Zwolle nog goed was voor twee treffers. Omdat Ajax ook Brobbey nog mist speelde Ajax vanavond eigenlijk zonder centrumspits. De aanval werd gevormd door Godts en Bergwijn. Het duo is ook net terug van blessureleed. Dus Akpom en ook Van de Boomen waren basisspelers tegen PEC, hun plaatsen werden nu ingenomen door rechtsback Gaaei(!) en Kaplan, die terugkeerde van een schorsing. De overige negen spelers waren vorige week ook al van de partij.

Wat het vanavond zou brengen tegen de Deventerse ploeg? Niemand weet het. Het eerste kwartier ging voorbij zonder echte kansen. Godts en ex-Ajacied Adekanye kwamen tot afstandsschoten. Dat was het wel. Vlak daarna had Tahirovic een goed afstandsschot. Direct weer daarna kregen Bergwijn, na een gave voorzet van Gaaei, en Eagles via Edvardsen enorme kansen maar Ramaj redde namens Ajax weer eens goed.

Daarna gebeurde er iets moois: Godts, zowat de enige echt creatieve Ajacied gooide er wat truukjes uit en bracht de bal in het strafschopgebied, daar stond Gaaei en die knalde de bal direct uit de lucht keihard het doel in. Een prachtgoal van de mentaal sterke Deen: 1-0 in de 24e minuut. De Amsterdammers bleven daarna het beste van het spel houden ondanks soms wat slordigheden van het jonge team. Godts kreeg vlak voor rust nog een goede kans. Via een ‘Robben-actie’ schoot de Belg op de paal. Ruststand dus 1-0.

De teams kwamen ongewijzigd uit de kleedkamers. Ex-Ajacied Kuipers kreeg in de 52e minuut de eerste mogelijkheid maar de verdediger schoot van afstand in de handen van Ramaj. Na 57 minuten kreeg de niet sterk spelende Hato een gele kaart na een overtreding vlakbij het doelgebied van Ajax. De vrije trap werd gelukkig voor Ajax door Willumsson overgeschoten. Vlak daarna werd uitblinker Godts gewisseld. Jammer, maar het talent is net terug van een blessure en zondag wacht Feyenoord uit. Fitz-Jim kwam hem aflossen.

Diezelfde Fitz-Jim schoof na een goede aanval de bal naar Tahirovic, maar de middenvelder schoot hoog over. Jammer. Even later had Ramaj weer geluk toen hij teveel wilde meevoetballen, die foutjes blijft hij maken, maar het stond nog altijd 1-0. In de 71e minuut had Gaaei weer een gave voorzet in petto maar Bergwijn schoof centimeters naast. Kaplan, tevens weer een uitblinker, redde weer eens goed bij een corner.

Forbs, Vos en Rijkhoff kwamen 13 minuten voor tijd het Ajax-team verversen. Het spel werd er niet echt beter op en met de minimale voorsprong bleef het, zeker met dit jonge labiele team, spannend. Gaaei kreeg een minuut voor tijd nog een publiekswissel. Is weer eens wat anders dan gewisseld te worden in de eerste helft. Het is de mentaal ijzersterke Deen gegund.

Maar uiteraard kreeg Ajax toch nog de 1-1 om de oren na een blunder van Ramaj. De Ajax-keeper grabbelde mis en Kuipers schoot raak. Toch weer de zoveelste desillusie dit seizoen. Compleet onnodig en alle positiviteit op weg naar de vijfde plek en Feyenoord uit was weer weg.

Aanvang:  21.00 uur – Scheidsrechter: Nachtegaal

Scoreverloop:

1-0, Gaaei (24)

1-1, Kuipers (90+2)

Ajax: Ramaj; Gaaei (Gooijer/89), Rensch, Kaplan, Hato (geel), Taylor; Tahirović, Mannsverk (Vos/77), Hlynsson (Forbs/77); Godts (Fitz-Jim/59), Bergwijn (Rijkhoff/ 77).

Wissels Ajax: Rulli, Pasveer, Forbs, Medić, Rijkhoff, Van den Boomen, Vos, Fitz-Jim, Šutalo, Gooijer.

Go Ahead Eagles: De Lange; Deijl, Nauber (Amofa/68), Kramer, Kuipers; Linthorst (Tengstedt/67), Llansana (Stokkers/68); Adekanye (V.Edvardsen/68), Willumsson, O. Edvardsen; Baeten (Breum/82).

Wissels Go Ahead Eagles: Mulder, Jansen, Tengstedt, James, V. Edvardsen, Blomme, Everink, Amofa, Stokkers, Saathof, Breum.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.