Ajax Thuisshirt 2017-18

Ajax gaat na China nog meer ‘uitbreiden’: “Dat is onze insteek en die is ambitieus”

Eergisteren maakt Ajax de samenwerking met Guangzhou R&F FC wereldkundig. Volgens algemeen directeur Edwin van der Sar gaat deze samenwerking over voetbal en zal Ajax zeer waarschijnlijk in andere landen ook haar vleugels uitslaan. 

“Zij hebben ons gevraagd om te helpen met het opzetten van een jeugdopleiding”, zegt de voormalige topkeeper tegen de NOS. “Vier trainers van Ajax gaan voor minimaal een jaar hiernaartoe om de jeugdopleiding te hervormen. Uiteraard zit er voor ons een mooie financiële vergoeding aan vast.”

“Dit is de eerste grote stap voor ons”, gaat de 47-jarige Van der Sar verder. “Wij willen het goed doen, Ajax staat wereldwijd bekend om de goede jeugdopleiding. We zijn hier niet om shirtjes te verkopen. De opleiding moet vorm krijgen, dat is ons doel voor de komende jaren.”

Het is de bedoeling dat Ajax via het programma van de Ajax Coaching Academy (ACA) jeugdopleidingen van meerdere clubs over de hele wereld gaat opzetten. “Dat is onze insteek en die is ambitieus”, zegt de algemeen directeur van de Amsterdamse club. “Het zou mooi zijn als zo’n samenwerking ook lukt in bijvoorbeeld Australië, de Verenigde Staten en India. Ambitieus zijn hoort nu eenmaal bij Ajax”, aldus de directeur.

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

 

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.