Ajax makkelijk langs Ludogorets en kan Europa League al bijna ruiken

Ajax begon om 20.00 uur in de eerste play-off wedstrijd tegen Ludogorets anders dan tegen Excelsior. Ajax-coach Steijn slachtofferde drie spelers na het teleurstellende gelijkspel tegen de Rotterdamse club: Salah-Eddine, Van den Boomen en Forbs moesten op de bank plaatsnemen. Hun vervangers waren Wijndal, Taylor en Berghuis.

Eerste kwartier was voorbij in een zucht en een vloek…de samenvatting? 0 kansen voor beide ploegen. Maar een minuut later was het 0-1! Rensch snoepte de bal af van de tegenstander aan de rand van de 16 en Kudus kreeg de bal en verraste Ludogorets-keeper Padt met een schot in de rechterhoek. Ludogorets was aangeslagen en de bal lag twee minuten voor een tweede keer in het net. Het was weer Kudus die een combinatie van Taylor en Brobbey subtiel in het doel werkte: 0-2. Een prima start. Ludogorets pruttelde wat tegen, maar een solo van een Ludogorets-aanvaller werd via een sliding van Rensch in het strafschopgebied gestopt.

Het tweede deel van de eerste helft was het Ajax die de wedstrijd wilde controleren. Dat lukte aardig, want Ludogorets was niet bij machte om ook maar voor enig gevaar te zorgen. Sterker nog, Tahirovic passte prachtig naar Wijndal, die gaf prima voor en Brobbey op enkele meters van de goal kopte niet eens sterk in, maar de bal ging door de benen van Padt: 0-3. Ajax op een bed van rozen, na 1 helft al. De 0-3 in de 40e minuut was tevens de ruststand.

Ondanks de 0-3 moest Brobbey toch het veld ruimen. Zijn vervanger was Forbs. Ludogorets was in het tweede bedrijf het eerste gevaarlijk, Medic verspeelde de bal en Ludogorets kreeg een vrije kans, maar Gorter redde prima. Direct daarop sloeg Ajax weer toe! De snelle Forbs werd weggestuurd en zijn bal kwam via Bergwijn bij Kudus. Die scoorde zijn derde van de avond: 0-4! Direct daarna moest Gorter weer handelend optreden en zo behield de goalie wederom de nul voor Ajax. Een enerverend begin van de tweede helft dus.

Na die fase werd het spelbeeld weer wat rustiger. Tot de 68e minuut toen Hato hands maakte en de Italiaanse scheids de bal op de stip legde. Verdon scoorde de 1-4. Ajax knoeide daarna wat meer en Steijn greep in door Klaassen en Van den Boomen het veld in te sturen. Ludogorets probeerde het nog wel maar de wedstrijd kabbelde steeds meer richting het einde. Medic kreeg nog als eerste speler de gele kaart. Ajax kon de eerste helft geen goed gevolg geven, maar toch kwam de Amsterdamse ploeg geen moment echt in gevaar. Kudus kreeg nog een publiekswissel tijdens zijn laatste(?) wedstrijd voor Ajax. Godts mocht nog zes minuten aan blessuretijd meehobbelen. 1-4 was de eindstand. Zeer waarschijnlijk op weg naar de Europa League!

Aanvang: 20.00 uur – Scheidsrechter: Di Bello

Scoreverloop:

0-1, Kudus (16)

0-2, Kudus (18)

0-3, Brobbey (40)

0-4, Kudus (48)

1-4, Verdon (70, p.)

Ludogorets: Padt; Witry, Verdon, Sonko Sundberg, Heister; Jordanov (Naressi/78), Gonçalves (Yankov/46), Piotrowski; Tekpetey (Vidal/56), Seco (Morais/65), Despodov (Delev/57).

Wissels Ludogorets: Delev, Tissera, Pepelyashev, Terziev, Yankov, Rick, Nedelev, Naressi, Plastun, Russo, Sluga, Vidal.

Ajax: Gorter, Rensch, Medić (geel), Hato, Wijndal (Salah-Eddine/78); Tahirović, Berghuis (Klaassen/72), Taylor (Van den Boomen/72); Kudus (Godts/90), Brobbey (Forbs/46), Bergwijn.

Wissels Ajax: Ramaj, Setford, Gaaei, Klaassen, Forbs, Salah-Eddine, Van den Boomen, Vos, Rasmussen, Hlynsson, Godts, Aertssen.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.