Ajax speelt gelijk tegen Excelsior en zet Europees voetbal op het spel

Het was alweer tien dagen geleden dat Ajax in het veld stond. In de Johan Cruijff Arena werd toen met 2-1 gewonnen van FC Twente. Deze avond om 21.00 stond Ajax opnieuw op eigen veld. Deze keer was Excelsior de opponent. Op een man na zijn de Ajax-teams hetzelfde; toen stond Van de Boomen in het team. De middenvelder was tegen de Rotterdammers gepasseerd ten faveure van Tahirovic.

De eerste redelijk gevaarlijke actie van de wedstrijd kwam op naam van Godts. De Belgische buitenspeler passeerde enkele tegenstanders, maar de hoek was te moeilijk om de keeper te verrassen. Excelsior-speler Baas kreeg na een kwartier de grootste kans toen hij simpel werd vrijgespeeld, maar zijn vrije schietkans werd gestopt door Rulli. Na de helft van de eerste helft was er van goed Ajax-spel nog helemaal niets te zien. Het publiek begon al te morren tot opeens na een goede aanval Taylor vrijkwam. Hij schoof de bal voor de goal waar Devyne Rensch de bal binnen wist te schieten: 1-0 (27e minuut).

Maar het noodlot sloeg toe in de minuten daarna. Aanvoerder Bergwijn verdedigde mee en hij pakte licht de tegenstander bij de schouder. Strafschop tegen, volgens Van der Eijk. Na een lange VAR-check bleef de penalty staan voor Excelsior. En kreeg Bergwijn een rode kaart….Baas schoot de  1-1 binnen in de 38e minuut. Brobbey werd een minuut voor rust gewisseld, Akpom was zijn vervanger. De Amsterdammers waren vanaf de eerste seconde zwak. Het was pure armoede. Toch heeft Ajax echt wel beter materiaal dan Excelsior, maar het is duidelijk dat Van ’t Schip er ook helemaal niets van bakt. Ruststand 1-1.

Het dieptepunt werd in de 52e minuut dieper toen Goudmijn voorzette en Lamprou de 1-2 binnen kopte. Dit Ajax is werkelijk het slechtste Ajax van de laatste decennia. Misschien wel ooit. Het is een schande dat dit kleurloze elftal met deze flutcoach op het veld staat terwijl Ajax de grootste begroting heeft van de Eredivisie. Werkelijk weerzinwekkend dat je zelfs tegen deze laagvlieger als Excelsior nog tactisch wordt overvleugeld.

Het heeft niet veel zin om verder veel woorden te verspillen aan dit Ajax. Godts leek erdoor te zijn maar Horemans raakte de bal met de hand. Van Eijk besloot dat een gele kaart voldoende is. Tot groot ongenoegen van Tahirovic die ook geel kreeg (protesteren) en in 66e minuut het veld moest verlaten voor Gaaei. Die laatste ontsnapte aan een rode kaart na een overtreding op de enkel van Baas.

Rijkhoff, Van den Boomen en Sosa mochten het de laatste 10 minuten nog proberen van trainer-coach Van ’t Schip. Rensch dribbelde een minuut voor tijd zich door de verdediging van Excelsior. Zijn schot werd gekeerd maar de bal ketst dan tegen de benen van Akpom, 2-2. Hoera. Was de eindstand. Waardeloos.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.