Behoorlijk Ajax geeft weinig weg maar scoort ook niet tegen Aston Villa

Om 18.45 uur stond de achtste finale van de Conference League op het programma in de Johan Cruijff Arena. Uiteraard Ajax nam het op tegen de nummer vier van de Premier League: Aston Villa. Dat deed de Amsterdamse club nog altijd zonder de 2 B’s: Berghuis en Bergwijn. Ook verdediger Sutalo was nog niet van de partij. De opstelling was dezelfde als tegen FC Utrecht thuis.

Het is dit seizoen nog niet (vaak) voorgekomen dat Ajax twee wedstrijden achter elkaar in dezelfde samenstelling acteerde. De ploeg van coach Van ’t Schip speelde weer met vijf verdedigers. Het eerste kwartier ging gelijk op. Diaby kreeg in de vijfde minuut een mogelijkheid, maar het schot van de Fransman miste uiteindelijk kracht en richting. In de zestiende minuut bediende Sosa Brobbey met een indraaiende voorzet, die door de spits niet voorbij Martínez kon worden gekopt. Het was ook nog eens buitenspel.

Ajax speelde zeker goed mee. Het liet niet veel kansen toe aan de Engelsen, maar Ajax creëerde ook niet veel, maar was toch de meest dreigende ploeg. In de 34e minuut had Ajax echter moeten scoren toen Hato met een prima pass Brobbey wegstuurde. Alleen voor de keeper schoot de spits met zijn linkervoet echter te zwak in en de bal eindigde in het zijnet. Beide ploegen kwamen niet meer in de problemen en gingen rusten met een 0-0 stand. Geen slechte helft van Ajax.

Ajax begon ongewijzigd aan de tweede helft. Zoals in de eerste helft zat Ajax de tegenstanders goed op de nek. Door die druk kwamen de Ajacieden soms tot gevaar. In de 67e minuut was het Taylor die de bal veroverde en zelf de counter opzette. Hij speelde daarna de op links vrijlopende Sosa aan, die de bal gelijk teruggaf maar Taylor plaatste het schot niet goed en Martínez kon met moeite pareren. In de 83e minuut werd invaller Akpom vastgepakt door Konsa en de Villa-verdediger kreeg zijn tweede gele kaart en dus rood. Lang had Ajax niet veel voordeel aan 11 tegen 10, want Gooijer kreeg twee minuten later zijn tweede gele prent. Akpom kreeg nog een kansje na een goede aangesneden pass van Van den Boomen, maar hij schampte slechts de bal. De weer uitstekende Kaplan hield in de blessuretijd ex-Ajacied nog van scoren af. 0-0 was de eindstand. Volgende week de return.

Aanvang:  18.45 uur – Scheidsrechter: Jorgji

Scoreverloop:

Ajax: Ramaj; Gooijer (geel), Rensch, Kaplan, Hato, Sosa; Henderson, Mannsverk (geel) (Van den Boomen/76), Taylor, Hlynsson (Akpom/80); Brobbey.

Wissels Ajax: Rulli, Gorter, Gaaei, Medić, Martha, Akpom, van den Boomen, Fitz-Jim, Tahirović, Forbs, Rijkhoff.

Aston Villa: Martínez; Konsa (2x geel, rood), Lenglet, Torres (Cash/46) (geel), Digne (Moreno/74); Rogers (Bailey/63), Iroegbunam (Zaniolo/74) (geel), Luiz, Tielemans; Diaby (J.McGinn/63), Watkins.

Wissels Aston Villa: Gauci, Olsen, Cash, Carlos, Moreno, Kesler-Hayden, McGinn, Zaniolo, Bailey, Kellyman.

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.