Berghuis kritisch over rol media: “Allereerst René van der Gijp, de domste”

Steven Berghuis keerde zondag voor het eerst terug in een volle Kuip (Feyenoord-Ajax 1-1) sinds hij ruim twee jaar geleden transfereerde van Feyenoord naar Ajax. De 31-jarige Ajax-speler vond de vijandige houding van de Feyenoord-fans geen probleem, maar had nog wel iets te melden over de rol van de media.

“In het stadion was het vandaag prima”, zei Berghuis voor de camera van ESPN. “Fluiten, oké. Een paar spreekkoren, oké. Maar dat hoort ook, die rivaliteit is goed en die hoort erbij. Ze zijn ook teleurgesteld dat ik weg ben weggegaan, dat is logisch.”

“De media hebben het lekker aangewakkerd in allerlei berichtgeving. Ik heb verstandige mensen gehoord, onze trainer en de trainer van Feyenoord bijvoorbeeld, maar ook hele domme”, aldus de kritische Oranje-international. “Allereerst René van der Gijp, ik begin met de domste. De dingen die hij over mij heeft gezegd.. En dan het AD, zij vonden het verstandig mij in Ajax-shirt schreeuwend op de cover te zetten. Zou dat helpen, denk je? Of door RTL dat via het account van Jinek een tweet de wereld instuurt met de tekst dat de Klassieker er een wordt van leven en dood.”

“Waarom moet je die bewoording nou gebruiken? Denk even een beetje na over wat je zegt”, aldus Berghuis. Ook op ‘social media’ kreeg de aanvaller ervan langs. “Ik heb zelf geen Twitter en Facebook, maar krijg wel van alles doorgestuurd. Ook mijn ouders en mijn oma. Zij stuurde vanmorgen nog een berichtje dat ze zo bezorgd is.”

Forum: Ajax: Seizoen 2022/23 (Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!)

Bron:
ESPN

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.