Column: Details maken het verschil

Geschreven door Rutger Hendriks – Uitgave: 18 september 2012 12:16 – Bron: Ajaxinside.nl

De wedstrijd van afgelopen zaterdag was er één om heen te gaan met je geliefde of iemand die voor de eerste keer in de ArenA zou komen. Alle tijd hebbende om rustig om je heen te kijken en, als het moet, alle stoeltjes te tellen. Om je metgezel alles uit te leggen over het prachtige stadion. Te wijzen naar de harde kern in ‘410’ en ook ‘430’. Je had de tijd om van alles te doen. Naar het voetbal kijken zou misschien één van de laatste dingen zijn die je zou doen. Kortom, je kon deze wedstrijd beter thuis met vrienden via Eredivisie Live kijken dan in de ArenA zelf. De wedstrijd kon met één woord afgedaan worden; saai!

1347615576

Na het fluitsignaal van de eerste 45 minuten daalde een striemend fluitconcert neer op de Amsterdamse voetballers. Wij, als supporters van ons Ajax, verdiende meer dan dit vertoonde spel. De scheidsrechter hoefde niet eens extra tijd bij te rekenen in de eerste helft, omdat er simpelweg niets was gebeurd. Ik was nog wel naar de ArenA gekomen met hoge verwachtingen, een kleurrijk middenveld verwacht met Schöne, Eriksen en De Jong maar niets was minderwaar. Op het middenveld speelde Poulsen, een goede middenvelder die een keurige pass in huis heeft en zelden een steek laat vallen, maar ook geen diepgang heeft. Ik heb hem niet één keer dieper dan Schöne of Eriksen zien staan. Het is aan De Boer om dat op te lossen. Als speler van Ajax moet je net iets meer kunnen geven. Ik heb er alle vertrouwen in dat dat helemaal goed gaat komen.

De tweede helft deed iets meer van zich spreken. Als je in de eerste helft alles bekeken had in het stadion kon je de tweede helft naar voetbal gaan zitten kijken. De twee aanvallend ingestelde Deense middenvelders van Ajax lieten heel even zien dat ze wel ontzettend goed kunnen voetballen. Die het gezien hebben weten het: inspeelpass, het hakje, en een fantastische uithaal in de bovenhoek. Mede mogelijk gemaakt door Christian Eriksen en Lasse Schöne.

Ook al werd Daley Blind voor de eerste keer ‘Ajacied van de wedstrijd’ was er maar één echte Ajacied die dit verdiende. Ryan Babel. Hij heeft klasse getoond. Niet direct op het veld, maar daarbuiten. Drie miljoen euro betaald om nog een jaar voor Ajax te spelen. Drie miljoen euro! Uit liefde voor zijn club. Want dat zal Ajax altijd blijven. Ook al gaat hij misschien aan het einde van het seizoen weer weg. Hij gaat Ajax helpen dit seizoen.

Vanavond maakt hij zijn opwachting in de Champions League voor Ajax. Misschien wel in de basisopstelling. Ajax gaat een zeer moeilijke wedstrijd tegemoet, maar geen onmogelijke. Dortmund speelt met sterspelers als Mario Götze en Robert Lewandowski. Maar details zullen het verschil gaan maken. Geen individuele details, maar details in teamverband. En daaruit zal blijken wie het meest is ontwikkeld als team. Welk team klaar is voor dit niveau. De uitslag zal dat niet bepalen, maar het vertoonde spel.

De spanning voel ik al weken. Hoe zullen ze het gaan doen? Zal Dortmund een maatje te groot zijn of zal een splijtende steekpass van Eriksen het verschil maken. Of een geweldige sprint van Ryan Babel? We zullen het vanavond zien. Maar één ding staat vast, Ajax hoort thuis op dit niveau en in de Poule der Kampioenen! En dit wordt geen wedstrijd om rustig het stadion te bekijken.

1326821139 WED €50,- GRATIS OP ALLE CHAMPIONS LEAGUE DUELS  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.