[Column] Lieve Brian

Brian Brobbey vertrok afgelopen zomer transfervrij naar Red Bull Leipzig. De robuuste spits keert – al dan niet – tijdelijk terug op huurbasis (zonder koopoptie) bij Ajax. Tijd om eens een column aan hem te wijden.

Lieve Brian,

Je wordt op dit moment door vele Ajacieden gezien als die ene levenspartner die ons heeft verlaten voor een ander. Maar nu het daar even niet lekker gaat, je meteen weer op de stoep staat om het goed te maken. Ergens zit nog de oude liefde en we stemmen er dan ook mee in. Maar tegelijkertijd voelt het alsof je ons gebruikt.

Wij voelen ons gebruikt en zijn teleurgesteld in jouw vertrek. Maar ook in onszelf dat wij dit goedkeuren. Maar omdenken doen we liever niet. Toch zullen we dat moeten doen om te zien waar we mee bezig zijn.

Wie gebruikt er nou wie? Wie weet gebruiken we elkaar wel om er achter te komen dat wij het gelukkigst met elkaar zijn? Of om er op korte termijn beide beter van te worden, wel de baten niet de lasten? Of misschien gebruiken wij jou wel om onze korte termijn doelen te behalen, tot wij iets beters hebben gevonden?

Zo naïef als ik ben, gelooft de romanticus in mij in een goede afloop en dat als je voor elkaar bestemd bent dat de liefde alles zal overwinnen. Laten we genieten van deze romance zolang het duurt en hopen dat de toekomst uitwijst dat er voor Brobbeast en Ajax alsnog een lang en gelukkig huwelijk is weggelegd.

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Nick Kallenbach

Nick Kallenbach

Nick is redacteur bij Ajaxinside.nl en volgt de club op de voet: "Ik geloof in het huidige beleid en visie van Ajax."