Column: Opgepast, temparamentvolle Grieken op komst

Geschreven door Tim Zomerdijk – Uitgave: 18 juli 2016 19:28 – Bron: Ajaxinside.nl

1377555704

Tijdens de loting van vrijdagmiddag werd bekend dat PAOK Saloniki de tegenstander is van Ajax in de derde voorronde van de Champions League. Een tegenstander waar door Ajax gematigd positief op werd gereageerd. Peter Bosz wist nog niet precies wat hij moet verwachten. “Ik had me voor de loting geen voorstelling van alle clubs gemaakt. Van PAOK weten we gewoon heel weinig.”

De club uit Thessaloniki wist in de Griekse competitie met een vierde plek geen potten te breken. Toch wist de aanvallende ploeg via spannende play-offs de voorronde van de Champions League te bereiken. Met een 57e plek op de UEFA coëfficiënten ranglijst lijkt er voor Ajax (32e) op papier dan ook geen vuiltje aan de lucht. Toch speelt het verleden een grotere rol voor de Grieken dan de meeste voetbalkenners zich beseffen.

Het laatste optreden voor PAOK in de voorronde van de Champions League dateert uit 2010, waar Ajax de Griekse club een halt toeriep. Dat Ajax gevoelig ligt bij de Griekse club blijkt wel uit de temperamentvolle reactie van Vladimir Ivic. De Coach van PAOK, die in 2010 zelf op het veld het onderspit dolf tegen Ajax, zint namelijk op wraak. Met het harde en gemene voetbal van de Grieken verwacht Ivic angst te zaaien bij de Amsterdammers. Ook valt te verwachten dat de supporters van PAOK er alles aan zullen doen hun stempel te drukken op de wedstrijd in Thessaloniki.

Het spreekwoord ‘waar een wil is, is een weg’ is hetgeen waar Ajax voor moet waken. Wat Leicester City vorig jaar in de Premier League wist neer te zetten kwam voort uit een aantal onverwachte factoren, die tezamen zorgde voor een onverwoestbare machine. Iets wat PAOK op zijn eigen manier kan bewerkstelligen in de wedstrijd tegen Ajax.

Ondanks de relatief gunstige loting zullen de Amsterdammers rekening moeten houden met een club die zich niet zomaar gewonnen zal geven. Zo zullen vele temperamentvolle Grieken het kwalitatieve verschil niet voor lief nemen. Dit kan aankomen als een vuistslag in het gezicht. Een slag die Ajax zal moeten ontwijken door zich niet te laten verrassen.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Tim Zomerdijk

Tim Zomerdijk