[Column] Ronald de Boer: domme ijdeltuit of gewetenloze bobo?

                                                                                                                        (Dit is een column van zeven jaar geleden. Helaas nog altijd actueel.) Tijdens de voorbeschouwing op de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal maakte analyticus Ronald de Boer een zeer ongepaste opmerking. Daarover straks meer.

De broer van Frank is betrokken bij het voetbal in Qatar. In het seizoen 2005 en in de seizoenen 2006, 2007 en 2008 kwam hij respectievelijk uit voor de voetbalclubs Al-Rayyan en Al-Shamal. Bij deze clubs uit Qatar vulde hij zijn zakken zeer goed. Daarna bleef hij in het oliestaatje nog 2 jaar als voetbalanalist werkzaam. O.a. voor Al Jazeera Sports.

Erger wordt het als hij zelfs door Qatar tot ambassadeur voor het WK 2022 wordt uitgeroepen. Een soort pr-man dus. Het ontlokt hem tot deze uitspraken. ‘‘Het is een grote eer voor me,’’ vertelde De Boer destijds tegen Nusport. ‘‘Ik ben ervan overtuigd dat het tijd is om het WK naar het Midden-Oosten te halen. Denkend aan mijn ervaringen op een WK en het leven in Qatar, geloof ik dat Qatar alles in zich heeft om een fantastisch en onvergetelijk WK te organiseren.’’

Ronald de Boer deze middag. “Bij de bouw van De Grolsch Veste is er ook een dode gevallen.”
De vraag in de titel luidt: Ronald de Boer: domme ijdeltuit of gewetenloze bobo? Weet jij het?
Ronald de Boer is ook een egoïstische ijdeltuit. Hij liet zijn rimpels weg botoxen en zijn wijkende haarlijn aanvullen met laserhair. Hij bedroog zijn inmiddels ex-vrouw voor 2 jaar totdat het uitkwam dat hij een ander had. Hij prefereert ook het analyseren van wedstrijden boven zijn werk bij Ajax mocht hij tot deze keuze gedwongen worden. Je zou de conclusie kunnen trekken dat hij andere zaken aan zijn hoofd heeft dan het volgen van het wereldnieuws.

Het nieuws over Qatar is dit: er zijn zeer sterke bewijzen dat Qatar het WK 2022 heeft binnengehaald door omkopingen van diverse FIFA-officials. Qatar is ook een slavenstaat. Zelfs Ronald de Boer moet dit weten. De WK-stadions worden gebouwd door mensen die mensonwaardig worden behandeld. Waardeloze huisvesting, slecht voedsel, loon wordt maanden niet uitbetaald, paspoorten worden ingenomen zodat de ‘werknemers’ niet weg kunnen. Ondertussen zijn er al meer dan 500(!) mensen gestorven bij het bouwen van gebouwen waar voetballers hun kunstjes moeten vertonen. Doodgewerkt in de onmenselijke warmte van 55 graden Celsius. De verwachting is dat er 4000 doden zullen vallen tot de stadions zijn afgebouwd.

Zie je het verschil, Ronald de Boer? 1 dode werknemer in Nederland. Geen slaaf. Dood door een ongeluk. Verzekerd. Tragisch uiteraard maar niets in vergelijking met de mensenslaven die zich dood moeten werken voor een hongerloontje in een verzengende hitte zonder enige rechten in een walgelijk land.

Ronald…ik hoop voor jou dat je te dom bent. Te dom om het wereldnieuws te volgen. Te druk met infantiele vrouwen dingetjes als uiterlijk en ander oppervlakkig vertoon. Want zo niet, dan ben je een gewetenloze bobo die oliegeld verkiest terwijl je weet dat er honderden mensen daarvoor gestorven zijn. Dan heb je bloed aan jouw handen.

Forum: Ajax: Seizoen 2020/21 (Lid worden? Klik hier!)

Bron:

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.