Column: Traoré, een magistrale spits

Geschreven door Tim Zomerdijk – Uitgave: 24 augustus 2016 11:26 – Bron: Ajaxinside.nl

1471165378

Elke keer dat Arek Milik de bal in de netten werkte, voelde voor mij als het moment dat de piñata op mijn kinderfeestje tot uitbarsting kwam. Iets wat een orkaan aan blijde emoties bij mijn leeftijdsgenootjes veroorzaakte. Een emotie die Milik keer bij de Ajaxsupporters wist los te weken het afgelopen seizoen. Toch had Milik niet het niveau dat Luis Suárez en Klaas-Jan Huntelaar hadden bij hun vertrek uit Amsterdam.

Op de denkbeeldige ranglijst van de supporters stijgt een doeltreffende spits al gauw van prima speler naar ware held. Ook Napoli was gecharmeerd, blijkt uit het transferbedrag van 34 miljoen euro. Een bedrag dat naar mijn mening in de categorie ‘strik eromheen en wegwezen’ valt. Alhoewel, een beetje respect voor Milik is absoluut op zijn plaats.

De vervanger van Milik zal volwaardig zijn, mochten we verwachten uit de woorden van Marc Overmars. De speculaties over de mogelijke komst van Mario Balotelli waren dan ook veelbelovend. Toch is het salarisplafond van Ajax iets wat niet past bij de levensstijl van het luxepaard uit Italië.

Met de komst van Bertrand Traoré bewijst Peter Bosz, ditmaal via zijn connecties met zowel Chelsea als Traoré , eens temeer zijn toegevoegde waarde voor Ajax. Zo is Traoré een speler die sociaal en financieel past bij Ajax. En dan heb ik zijn magistrale klasse op het veld nog niet eens benoemd. Even voor de duidelijkheid, magistraal.

De magistraliteit (om dit woord maar even te vervoegen) van Traoré is bij Chelsea wel duidelijk. Toch zag de 20-jarige spits een concurrentiestrijd met wereldspits Diego Costa niet zitten. De stap naar Ajax is voor de jonge goaltjesdief dan ook een logische stap. In de eredivisie zal Traoré als een leeuw in de jungle worden gevolgd door van die overenthousiaste dierenspotters met verrekijkers en enorme fototoestellen. Een perfect moment om niet alleen zichzelf, maar ook Ajax in de kijker te spelen.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Tim Zomerdijk

Tim Zomerdijk