Marc Overmars

[Column Umfoufou] Hallo meneer Overmars

Hallo meneer Overmars,

Normaal schrijf ik geen brieven, laat staan aan mensen die ik nooit spreek, maar in dit geval maak ik een uitzondering, omdat ik me zorgen maak. Grijze haren bevestigen dat, maar de laatste wedstrijden en vooral de selectie van ons team zorgen ervoor dat ik een potje haarkleur moet kopen, zodat ik het zelf kan verven. Of zal ik het bij de kapper doen, zodat iemand die er handiger in is, het voor me doet. Maar dat er iets moet gebeuren is duidelijk! Een beetje hetzelfde gevoel krijg ik bij onze selectie.

Op 14 mei wisten we het 100% zeker, landskampioen werden we niet en we moesten ons gaan plaatsen voor de Champions League via voorrondes. Eind juli moest de eerste van vier wedstrijden worden gespeeld. Eind juni moest de selectie weer gaan trainen. Dus anderhalve maand had u de tijd om de selectie grotendeels rond te krijgen. Misschien nog een klein beetje meer, omdat we eigenlijk na de wedstrijd tegen PSV alleen nog konden hopen. Maar voldoende tijd, aangezien u al een beetje kon inschatten waar de pijnpunten zaten.  U kent het wel, het gevoel van de eerste grijze haren ontdekken, of de eerste kale plek. We kregen een tweede keeper: Benjamin van Leer, een derde keeper; Kostas Lamprou, en een tweede spits; good old Klaas-Jan Huntelaar, maar verder bleef het qua aankopen, zoals mijn haarlijn: namelijk karig.

Vorig seizoen ging u de markt pas echt op, nadat we volledig waren weggevaagd door een Russische onbekende ploeg en dat zou u zeker geen tweede keer op rij overkomen toch? Beetje als dat moment waarbij je beseft dat je de eerste inhammen krijgt. De eerste keer als je in de spiegel kijkt, ontken je het nog. Maar niets is minder waar. De verkoop van de verdedigers Heiko Westerman, Kenny Tete en Jairo Riedewald kon men allang zien aankomen en pas in augustus kwam daar één aankoop voor terug; Luis Manuel Orejuela. Dat is bijna drie(!) maanden na de misgelopen titel en bijna twee(!) maanden na de eerste training. Gelukkig hadden we voor de verkoop van Davy Klaassen Donny van de Beek al in huis, want ik ben bang dat zijn vervangers anders nu pas in beeld zou zijn gekomen, in tegenstelling tot mijn steeds verder naar achter verhuizende haargrens. Die inhammen zijn er dus toch en kunnen we niet meer verbergen.

Maar later zag ik eigenlijk iets wat ik nog vreemder vond. U heeft voor Jong Ajax eigenlijk veel meer gedaan. Daar zijn namelijk al vijf spelers voor gehaald. Dat betekent, inclusief de doorstroming van de A-junioren en de verkoop van spelers die niet meer in het plaatje voorkomen, dat de selectie van Jong Ajax al eerder ‘compleet’ is dan die van Ajax 1. En wanneer heeft Jong Ajax zijn eerste officiële wedstrijd… 18 augustus! Drie weken na de eerste wedstrijd van Ajax 1! De prioriteiten liggen verkeerd. We willen wel kampioen worden in de Jupiler League, maar we willen nog meer kampioen worden in de eredivisie! Een beetje als die keer dat ik mijn haar bruin wilde verven en het oranje werd.

Marc, u heeft het geluk dat u alleen een potje verf nodig hebt, want uw haargrens gaat heel langzaam naar achteren. Ik heb net besloten nog een keer naar de kapper te gaan, zodat ze daar mijn haarkleur kunnen redden. Dat kunt u ook doen voor ons Ajax. Vraag om echt advies van mensen die er verstand van hebben en dan zien we de start van dit seizoen net als die keer dat ik mijn haar de verkeerde kleur verfde. En belooft u volgend jaar bij de start van het nieuwe seizoen de selectie in orde hebt? Dan zorg ik dat mijn haar is geverfd voor u mijn grijze haren kunt ziet. En als dat niets wordt, net als de start van dit seizoen, scheer ik me kaal en haalt u een bezem door de selectie? Denk dat we er allebei namelijk beter van zullen worden!

Forum: Ajax: Seizoen 2017/18 (Lid worden? Klik hier!)

Wil je ook eens column schrijven en op de voorpagina van ajaxinside.nl verschijnen? Laat het ons weten!

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Toby Verweij

Toby Verweij

Oprichter en beheerder van Ajaxtotaal.nl/forum. Tevens redacteur op Ajaxinside.nl.