Column: ‘Waarom we verloren’

Geschreven door Vincent Taal – Uitgave: 12 december 2011 12:09 – Bron: Ajaxinside.nl

Omdat ik nog steeds niet begrijp hoe iemand op Champions League niveau zo slecht kan vlaggen, heb ik mijzelf een voorstelling gemaakt van hoe de dag van João Santos (de grensrechter die tijdens Ajax – Real Madrid twee doelpunten afvlagde) er ongeveer uit heeft moeten zien. Het moet er ongeveer zo aan toe zijn gegaan afgelopen woensdag.

1323649575

07:15u
João Santos: “Goedemorgen schat, heb je mijn vlaggetje voor vanavond al gestreken?” Waarop zijn vrouw antwoordde: “Jazeker lieverd, het vlaggetje heb ik uitgehangen over de salontafel, de stok zal ik zo meteen nog even invetten, kom je vanavond nog op televisie trouwens?”

João: “Nou honnepon, tegenwoordig zijn we met zes scheidsrechters aanwezig; twee aan de lange zijde, twee aan de korte zijde, eentje in het veld en eentje buiten het veld en iedereen wil graag op televisie komen dus het zal vanavond moeilijk worden om op televisie te komen helaas.” Vrouw: “Ahh, João ik heb tegen al mijn vriendinnen gezegd dat je op TV komt vanavond en ik wil niet dat je me weer ‘en public’ voor schut zet door alleen maar het bordje met nummers omhoog te houden!”

João: “Ja schat, nee schat, ik zal je dit keer niet teleurstellen, ik zal ervoor zorgen dat je trost op me kunt zijn, heb je mijn favoriete onderbroekje voor vanavond ook al klaargelegd?”

De rest van zijn ochtendritueel zal ik jullie maar besparen. Het is algemeen bekend dat assistent scheidsrechters iets aparts hebben. René van der Gijp heeft er in VI al eens een halve uitzending aan besteedt.

10:30u
Rond dit tijdstip zijn de bestuursleden van Olympique Lyon bij elkaar gekropen om onder het genot van een ‘baguette’ en een ‘croissant’ de benauwde situatie van de club te bespreken. Ze hadden immers in vijf wedstrijden slechts twee keer gescoord en vanavond moest er een stuk meer gescoord worden, of beter gezegd: Real Madrid moest veel scoren en Ajax niet. Daarop is de voorzitter van Olympique, Jean-Michel Aulas, naar Amsterdam vertrokken om het ingevette stokje van João Santos af te pakken, dat ging zo:

16:30u
Aulas: “Bonjour João, zo dat stokje is van mij.” João: “Maar meneer Aulas, ik heb mijn vrouw beloofd op TV te komen, als ik niet op TV kom ben ik mijn relatie niet meer zeker.”

…Aldus geschiedde…

Goed, bovenstaande is slechts een van de vele scenario’s die zich af heeft kunnen spelen, maar we hebben helaas te maken met ‘selectieve selectering’ (dit woord bestaat niet) vanuit de UEFA. Wat ik hiermee bedoel is dat de UEFA een aantal ploegen gewoon liever bij de laatste zestien heeft vanwege: Geld! Lyon heeft een grotere achterban dus meer kijkers dus meer televisiegeld. Dat de UEFA dus uiteindelijk geen onderzoek instelt naar zichzelf, was dus wel te verwachten. Dat Gomis een uniek record brak in Zagreb door drie keer in zeven minuten te scoren en dat Zagreb al eerder werd verdacht van omkoping zal ik in deze column maar achterwege laten….

Trouwens, gefeliciteerd met de overwinning op RKC! Tot volgende week.  

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.