Column: Wij zijn Godenzonen

Geschreven door Sander Berkx – Uitgave: 30 september 2012 20:43 – Bron: Ajaxinside

Nog maar net bijgekomen van de wedstrijden tegen Dortmund en Utrecht, stond Twente al weer te trappelen. De club die nog geen punt had verloren in de competitie, reisde met het volste vertrouwen af naar de voetbalhoofdstad van Nederland; Amsterdam. De Tukkertjes zouden wel even hun eigen spel gaan spelen en van angst moest men al helemaal niks weten. Nee, Ajax zou wel even weten tegen wie ze gingen spelen.

Een prima gedachte, welke vanaf de eerste minuut in de wedstrijd niet meer zichtbaar was. De Tukkertjes trokken zich terug op de eigen helft en gokte overduidelijk op de counter. Waar was de grootspraak van voor de wedstrijd? Ajax nam het initiatief en zette de lijn van de wedstrijd bij Utrecht vrolijk door. Eriksen en Babel namen Ajax bij de hand en vanaf het begin was het duidelijk dat Twente naar Amsterdam kwam om niet te verliezen, maar zeer zeker ook niet om voor de winst te gaan. De Tukkertjes hadden niks in te brengen in de Arena en kwamen slechts tot wat halve kansen.

Ajax dat gedurende de hele wedstrijd met afstand het meeste balbezit had, wist niet tot uitgespeelde kansen te komen. De wedstrijd werd dan ook beslist door een geniale bal van Eriksen. De Deen die de afgelopen weken onder vuur lag, lijkt de ingezette lijn bij Utrecht door te trekken. Gaat hij dan toch de speler worden die hij in zich heeft? Zal hij dan toch de regisseur op het middenrif worden die zich nu slechts bij vlagen laat zien? Dennis Bergkamp nam hem in de rust nog even apart om hem te wijzen op de kansen die altijd gaan komen. Het waren bemoedigende woorden die zijn effect hebben gehad. Wie twijfelde ook alweer aan de overdrachtskunsten van oud-topvoetballers? Het zijn de kleine dingen die de doorslag geven. Het staat symbool voor de groei die Ajax doormaakt.

Een Eriksen van vorig jaar, zou op zoek zijn gegaan naar het doelpunt, al dan niet geforceerd. Heel Ajax zou dat wellicht gedaan hebben. Hoe anders is het nu. In eigen huis zijn we oppermachtig en dat mag iedereen weten ook. Geduld is een schone zaak, die op termijn altijd beloond zal worden. Zo ook tegen Twente. Ajax bleef het eigen spel spelen en speelde Twente stukje bij beetje gewoon kapot. De club die nog geen punt verloren had, had niks in te brengen in de Arena in Amsterdam. Het publiek opereerde weer eens als één man, wat zijn uitwerking op het veld ook had. De Tukkertjes konden hier sporadisch wat tegenover zetten, maar waren over het algemeen toch erg stil. Waarschijnlijk onder de indruk van Ajax.

Ajax kan weer met de borst vooruit lopen. Wij hoeven voor niemand bang te zijn. Ook in Dortmund deed Ajax gewoon prima mee en kreeg het kansen. De wedstrijd tegen Utrecht spreekt voor zich en behoeft verder geen toelichting. De angst waar Ajax normaal mee naar Utrecht ging, is onder De Boer verdwenen. Men heeft weer geloof in eigen kunnen en niemand lijkt zich zorgen te maken over de achterstand op Twente, dat komt namelijk wel goed. Geduld is het sleutelwoord, die ons naar de 32ste titel zal leiden. De spelers in het veld moeten alleen zorgen voor de juiste mentaliteit. Aan kwaliteit is immers geen gebrek en met Poulsen en Babel hebben we ook twee spelers met ervaring. Spelers die ontzettend belangrijk zijn voor het jeugdige Ajax. Wanneer we deze ingrediënten ook tegen Real Madrid weten te tonen, wil ik het nog wel eens zien.

Menigeen zal nu in lachen uitbarsten. Ajax heeft immers geen enkele kans tegen Real, toch? Ik zeg; eigen spel spelen en er vol voor gaan. Respect mag, angst is ongepast. Ook Real Madrid is te pakken, zeker in eigen huis. Op de tribunes zijn we er klaar voor en ik twijfel er geen seconde aan dat Frank de Boer zijn manschappen ook klaar stoomt voor deze klus, zodat ze met de juiste instelling op het veld staan en laten zien dat er niks te halen valt; wij zijn godenzonen!!
 

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Picture of Peter van Remmen

Peter van Remmen

Mede-oprichter van Ajaxinside.nl. Ajacied sinds ik mij kan heugen, stond in 1996 als klein jochie al op het Leidseplein. Naast beheerder ook de hoofdredacteur van Ajaxinside.nl.