Erik ten Hag

De strafrondjes van Ten Hag

“Hoeveel is het geworden goud?” “12-1? Schandalig! Melden bij Björn!” Het was duidelijke taal van Ten Hag voor het ‘gouden’ team op de training in Duitsland waar de nog uitgedunde Ajax-selectie haar trainingskamp heeft. Het geeft aan dat Ten Hag in zijn eerste complete voorbereiding geen verslapping tolereert. 12-1 verliezen in een kleine partij past daar niet in. Je kunt het streng en overdreven vinden, maar ergens is het te begrijpen. De druk die je als trainer van Ajax hebt is van zichzelf al groot. Maar na het niet behalen van het kampioenschap en het niet zichtbaar verbeteren van het spel ligt Ten Hag onder een vergrootglas. Zijn optredens in de media zijn opeens wel een punt van kritiek, want zo gaat dat als ook de prestaties niet voldoende zijn.

Over een kleine maand staat de voorronde Champions League tegen het Oostenrijkse Sturm Graz op het programma en dan moet het gebeuren. Nog een vroege uitschakeling in Europa kan Ajax zich niet permitteren. Ajax is aan zijn aanhang verplicht om te presteren. Dan kun je mooi voetbal opperen, maar ik kan me niet voorstellen dat er veel Ajacieden zijn die klagen over een plaatsing voor de Champions League met lelijk spel. De aankopen zijn tot nu toe veelbelovend. Geen jonge jongens waarvan het nog maar afwachten is of ze kunnen presteren onder deze druk, maar spelers met ervaring in het buitenland en de nodige Eredivisie-wedstrijden op hun CV hebben staan. Creatieve, giftige spelers die een team op sleeptouw kunnen nemen. Als daarnaast alleen Justin Kluivert en Hakim Ziyech zouden vertrekken heb je zeker voor de Eredivisie een ijzersterke selectie.

De ijzersterke selectie moet op en top gereed zijn vanaf de eerste minuten want ze hebben weinig krediet meer. Na een besloten oefenduel tegen Preussen Münster, waarbij er maar liefst 22 spelers gespeeld hebben aan de kant van Ajax, werd na de nederlaag alweer het om het vertrek van Ten Hag gevraagd bij een deel van de achterban. Een duel dat nergens om ging, puur om wedstrijdritme op te bouwen is al een reden om te morren. Het slaat eigenlijk nergens op, maar tekent wel de huidige stemming rondom Ajax.

Krijgt Ten Hag zijn spelers op tijd gereed en weten ze te presteren op de manier waarvoor de trainer tussentijds is gehaald? Of zien we Ten Hag straks zelf de wonden likken en strafrondjes lopen?

 

Bron:
Ajaxinside.nl

Forum: Ajax: Seizoen 2023/24
Log in met Facebook en/of Twitter en praat direct mee! Klik hier!

Deel dit artikel:
WhatsApp
Facebook
Twitter
Geschreven door:
Julien

Julien

Volgt Ajax op de voet, zelfs als het allemaal even niet te volgen is.. Redacteur bij Ajaxinside, Voetbalflitsen en FCVideo